Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  Gratis verzenden binnen Nederland & België!
  2 jaar garantie op je product

  Launch X431 CRP909X Auto Uitleesapparaat

  Productomschrijving
  De Launch X431 Creader Professional CRP909X Diagnostiek Tool is een evolutionaire slimme oplossing voor diagnose van personenauto's. Het is geërfd van de geavanceerde diagnosetechnologie van LAUNCH en wordt gekenmerkt door een breed scala aan voertuigen, krachtige functies en nauwkeurige testresultaten.
   
  Dit uitleesapparaat is speciaal ontworpen om te werken met de meeste OBD2-compatibele voertuigen, inclusief Controller Area Network (CAN). EPA vereist dat alle voertuigen van 1996 en nieuwer (auto's en lichte vrachtwagens) die in de Verenigde Staten worden verkocht, OBD2-compatibel moeten zijn en dit omvat alle Amerikaanse, Aziatische en Europese voertuigen.

  ___________________________________________

  Functies:
   
  Systeem Diagnose:
  • Deze functie is speciaal ontworpen om elektronische controlesystemen van een enkel voertuigmodel te diagnosticeren.
  Smart Diagnosis (Auto-Detect):
  • Deze functie is bedoeld om het VIN van de auto automatisch te herkennen.
  Handmatige Diagnose:
  • Als de tool de VIN-informatie niet kan verkrijgen, kunt u de voertuigdiagnose ook handmatig uitvoeren. In deze modus moet u de menugestuurd opdracht uitvoeren en vervolgens de instructies op het scherm volgen om door te gaan.
   
  Gezondheidsrapport (Quick Test):
  • De uitleesapparaat zal een complete rapport over de toestand van het voertuig maken.
   • Als het systeem een fout toont zal dit in het rood aangegeven worden.
   • Als het systeem goed is zal het in het zwart worden weergegeven.
  Systeem Scan:
  • Gebruik deze optie om snel te scannen en te identificeren welke systemen op het voertuig zijn geïnstalleerd.
  Systeem Selectie:
  • Met dit optie kunt u stap voor stap het testsysteem en de functie handmatig selecteren.
   
  Versie Informatie:
  • Deze functie wordt gebruikt om de versie-informatie van de systeemmodus, voertuig VIN, software en ECU te lezen.
  Lees Foutcodes:
  • Deze functie geeft de gedetailleerde informatie weer van DTC-records die zijn opgehaald uit het besturingssysteem van het voertuig.
   • Help: Klik om meer informatie op te vragen over het storing.
   • Code zoeken: Zoek het storingscode op op het internet.
   • Rapport: Maak een diagnose rapport van de storingscodes.
  Wis Foutcodes:
  • Na het uitlezen van de opgehaalde codes van het voertuig en het uitvoeren van bepaalde reparaties, kunt u deze functie gebruiken om de codes uit het voertuig te wissen. Voordat u deze functie uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de contactsleutel van het voertuig in de AAN-stand staat met de motor uit.
  Lees Gegevensstroom:
  • Met deze optie worden live gegevens en parameters uit de ECU van het voertuig opgehaald en weergegeven.
   • Waarde: Dit is de standaardmodus die de parameters in teksten en in lijstformaat weergeeft.
   • Grafiek: Geeft de parameters weer in golfvormgrafieken.
   • Combineer: Dit optie wordt meestal gebruikt in de status van het samenvoegen van grafieken voor gegevensvergelijking. In dit geval zijn verschillende artikelen in verschillende kleuren gemarkeerd.
  Freeze Frame:
  • Wanneer er een emissie gerelateerde storing optreedt, worden bepaalde voertuigcondities geregistreerd door de boordcomputer. Deze informatie wordt Freeze Frame-gegevens genoemd. Freeze Data is een momentopname van de bedrijfsomstandigheden op het moment van een emissie gerelateerde storing.
  O2 Sensor Test:
  • De resultaten van de O2-sensortest zijn geen live waarden, maar de resultaten van de laatste O2-sensortest van de ECU. Raadpleeg voor live O2-sensormetingen een van de live-sensorschermen zoals Graph Screen.
  On-board Monitor Test:
  • Deze functie kan worden gebruikt om de resultaten van diagnostische control tests aan boord voor specifieke componenten/systemen te lezen.
  EVAP Systeem Test:
  • Met de EVAP-testfunctie kunt u een lektest starten voor het EVAP-systeem van het voertuig. De tool voert niet de lektest uit, maar geeft een signaal aan de boordcomputer van het voertuig om de test te starten. Raadpleeg voordat u de systeemtestfunctie gebruikt de reparatiehandleiding van het voertuig om de procedures te bepalen die nodig zijn om de test te stoppen.
  Voertuiginformatie:
  • Deze optie geeft de voertuiginformatie weer, zoals VIN (Vehicle Identification Number), CID (Calibration ID) en CVN (Calibration Verification Number).
   
  Service Functies:
  Naast een geweldige en krachtige diagnostische functie, beschikt het ook over olie service reset, Elektronische parkeerrem reset, stuurhoekkalibratie, ABS ontluchten, TPMS (Tire Pressure Monitor System) Reset, vertandingen inleren, IMMO service, injector Coderen, batterijonderhoud systeem reset, regeneratie van roetfilter (DPF), elektronische reset van de gasklepstand, afstemming van de versnellingsbak, reset van AFS (adaptief koplampsysteem), initialisatie van het schuifdak en kalibratie van de ophanging. Er zijn twee methoden om de servicelamp te resetten handmatige reset of automatische reset. Automatische reset volgt het principe van het verzenden van een commando van het gereedschap naar de ECU van het voertuig om te resetten. Tijdens het gebruik van handmatige reset volgen gebruikers gewoon de instructies op het scherm om de juiste uitvoeringsopties te selecteren, de juiste gegevens of waarden in te voeren en de nodige acties uit te voeren. Het systeem leidt u door de volledige prestaties voor verschillende servicehandelingen.
   
  Olie (Reset Onderhoudslampje):
  • Met deze functie kunt u de olieservice voor het levensduursysteem van de motorolie resetten, die een optimaal verversingsinterval voor de olielevensduur berekent, afhankelijk van het voertuig rijomstandigheden en weersomstandigheden.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Als het servicelampje brandt, voert u eerst de autodiagnose uit om problemen op te lossen, daarna reset u het aantal gereden kilometers of de rijtijd, om de servicelamp uit te schakelen en een nieuwe rijcyclus.
  2. Als het servicelampje niet brandt, maar u de motorolie heeft ververst of een elektronische apparaat heeft vervangen die de levensduur van de olie bewaakt, moet u de servicelamp resetten.
  Elektronische reset van de parkeerrem:
  • Met deze functie kunt u het remblok resetten na het vervangen van het remblok.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Het remblok en de remblokslijtagesensor zijn vervangen.
  2. Het remblokindicatielampje brandt.
  3. Het circuit van de rembloksensor is kort, wat wordt hersteld.
  4. De servomotor wordt vervangen.
  Kalibratie stuurhoek:
  • Met deze functie kunt u de stuurhoek resetten na het vervangen van de stuurinrichting hoekpositiesensor, vervangen van mechanische stuuronderdelen (zoals stuurinrichting) versnellingsbak, stuurkolom, eind spoorstang, fusee), uitvoeren van vierwielige uitlijning of het herstellen van de carrosserie.
  ABS ontluchten:
  • Met deze functie kunt u verschillende bi-directionele tests uitvoeren om de bedrijfsomstandigheden van het antiblokkeersysteem (ABS).
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Wanneer het ABS lucht bevat.
  2. Wanneer de ABS-computer, ABS-pomp, hoofdremcilinder, remcilinder, remleiding of remvloeistof is vervangen.
  Bandenspanningscontrolesysteem resetten:
  • Met deze functie kunt u snel de bandensensor-ID's opzoeken in de auto's ECU, bandenspanning resetten en bandenspanning MIL uitschakelen.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Bandenspanning te laag, bandenlekkage, bandenspanningscontrolesysteem is vervangen of geïnstalleerd, band is vervangen, bandenspanningssensor is beschadigd en band is vervangen voor de auto met bandenspanningscontrolefunctie.
  Vertandingen herinleren:
  • De krukaspositiesensor leert de bewerkingstolerantie van de krukastanden en slaat deze op in de computer om een ​​nauwkeuriger diagnose te stellen van motorstoringen. Als het aanleren van tanden niet wordt uitgevoerd voor een auto die is uitgerust met een Delphi-motor, wordt het MIL ingeschakeld nadat de motor is gestart. Het diagnoseapparaat detecteert de DTC P1336 'tand niet geleerd'. In dit geval moet u het diagnoseapparaat gebruiken om het leren van tanden voor de auto uit te voeren. Nadat het leren van tanden is gelukt, wordt de MIL uitgeschakeld.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Nadat de motor-ECU, krukaspositiesensor of krukasvliegwiel is vervangen of de DTC 'tand niet geleerd' aanwezig is, moet het leren van de tanden worden uitgevoerd.
  IMMO-service:
  • Een startonderbreker is een antidiefstalmechanisme dat voorkomt dat de motor van een voertuig start tenzij de juiste contactsleutel of een ander apparaat aanwezig is. De meeste nieuwe voertuigen hebben standaard een startonderbreker. Een belangrijk voordeel van dit systeem is dat de autobezitter het niet hoeft te activeren, omdat het automatisch werkt. Een startonderbreker wordt beschouwd als een veel effectievere bescherming tegen diefstal dan alleen een hoorbaar alarm.
  • Als antidiefstal apparaat schakelt een startonderbreker een van de systemen uit die nodig zijn om de motor van een auto te starten, meestal de ontsteking of de brandstoftoevoer. Dit wordt bereikt door radiofrequentie-identificatie tussen een transponder in de contactsleutel en een apparaat dat een radiofrequentielezer wordt genoemd in de stuurkolom. Wanneer de sleutel in het contact wordt gestoken, stuurt de transponder een signaal met een unieke identificatiecode naar de lezer, die deze doorgeeft aan een ontvanger in de computerbesturingsmodule van het voertuig. Als de code correct is, zorgt de computer ervoor dat de brandstoftoevoer- en ontstekingssystemen werken en de auto starten. Als de code onjuist of afwezig is, schakelt de computer het systeem uit en kan de auto niet starten totdat de juiste sleutel in het contact wordt gestoken.
  • Om te voorkomen dat de auto wordt gebruikt door niet-geautoriseerde sleutels, moet de functie voor het matchen van antidiefstalsleutels worden uitgevoerd zodat het startblokkeringssysteem op de auto de afstandsbedieningssleutels identificeert en autoriseert om de auto normaal te gebruiken.
  • Wanneer de contactsleutel, de contactschakelaar, het instrumentenpaneel, de ECU, de BCM of de batterij van de afstandsbediening wordt vervangen, moet de antidiefstalsleutel worden aangepast.
  Injector coderen:
  • Schrijf de werkelijke code van de injector of herschrijf de code in de ECU naar de injectorcode van de overeenkomstige cilinder om de injectiehoeveelheid van de cilinder nauwkeuriger te regelen of te corrigeren.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd: 
  1. Nadat de ECU of injector is vervangen, moet de injectorcode van elke cilinder worden bevestigd of opnieuw gecodeerd, zodat de cilinder injectoren beter kan identificeren om de brandstofinjectie nauwkeurig te regelen.
  Batterijonderhoud systeem resetten:
  • Met deze functie kunt u een resetbewerking uitvoeren op de bewakingseenheid van de voertuigaccu, waarbij de oorspronkelijke informatie over een bijna lege batterijfout wordt gewist en de batterij wordt gematcht.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  • Hoofdbatterij wordt vervangen. Batterij-matching moet worden uitgevoerd om de oorspronkelijke batterij-informatie te wissen en te voorkomen dat de gerelateerde regelmodule valse informatie detecteert. Als de bijbehorende regeleenheid valse informatie detecteert, worden sommige elektrische hulpfuncties ongeldig, zoals automatische start- en stopfunctie, zonnedak zonder een-knops-triggerfunctie, elektrisch bedienbare ruit zonder automatische functie.
  • Batterijbewakingssensor. Accu-matching wordt uitgevoerd om de regeleenheid en de autosensor opnieuw op elkaar af te stemmen om het batterijverbruik nauwkeuriger te detecteren, wat kan voorkomen dat een foutmelding op het instrumentenpaneel wordt weergegeven.
  Regeneratie van roetfilter (DPF):
  • Met deze functie kunt u PM (fijnstof) uit het DPF-filter verwijderen door continue verbranding oxidatie modus (zoals hoge temperatuur) verbranding door verwarming, brandstofadditief of katalysator verminderen verbranding door PM-ontsteking) tot de filterprestaties stabiliseren.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. De uitlaat tegendruksensor is vervangen.
  2. De PM-val is verwijderd of vervangen.
  3. De verstuiver voor brandstofadditieven is verwijderd of vervangen.
  4. De katalysator wordt verwijderd of is vervangen.
  5. Het DPF-regeneratie-MIL is aan en er wordt onderhoud gepleegd.
  6. De DPF-regeneratieregelmodule wordt vervangen.
  Elektronische gasklepstand reset:
  • Met deze functie kunt u initiële instellingen maken voor gasklepactuator en de geleerde waarden die op de ECU zijn opgeslagen naar de standaardstatus programmeren. Als u dit doet, kunt u nauwkeurig de acties regelen van de gasklep bij een stationaire motor om de hoeveelheid lucht aan te passen.
  Versnellingen herinleren:
  • Deze functie kan het zelfleren van de versnellingsbak voltooien om de schakelkwaliteit te verbeteren.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Wanneer de versnellingsbak wordt gedemonteerd of gerepareerd (nadat een deel van de accu van de auto is uitgeschakeld), leidt dit tot schakelvertraging of impactproblemen. In dit geval moet deze functie worden uitgevoerd zodat de versnellingsbak automatisch kan compenseren op basis van de rijomstandigheden om een ​​comfortabelere en betere schakelkwaliteit te bereiken.
  AFS (Adaptive Front-lighting System) reset:
  • Deze functie wordt gebruikt om het adaptieve koplampsysteem te initialiseren. Afhankelijk van de intensiteit van het omgevingslicht kan het adaptieve koplampsysteem beslissen of de koplampen automatisch worden ingeschakeld en de verlichtingshoek van de koplampen tijdig worden aangepast terwijl de voertuigsnelheid en lichaamshouding worden gecontroleerd.
  Initialisatie zonnedak:
  • Met deze functie kunt u de vergrendeling van het zonnedak uitschakelen, bij regen sluiten, schuiven en temperatuurdrempel buiten de auto instellen.
  Kalibratie van ophanging:
  • Met deze functie kunt u de hoogte van het lichaam aanpassen.
  Het moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:
  1. Bij het vervangen van de lichaamshoogtesensor of regelmodule in de lucht ophangsysteem.
  2. Wanneer de voertuighoogte niet klopt.

  ___________________________________________

  Voertuigdekking:
   
  Europa: Abarth | Alfa Romeo | Audi | Bentley | BMW | Bugatti | Ford | Citroën | Dacia | Peugeot | Fiat | Opel | Jaguar | Lamborghini | Landrover | Lynko | Maserati | Mercedes | Mini | Opel | Porsche | Renault | Rolls-Royce | SAAB | Seat | Skoda | Smart | Sprinter | Vauxhall | Volvo | Volkswagen
   
  Azië: Acura | Daewoo | Daihatsu | Honda | Nissan | Mitsubishi | Hyundai | Infiniti | Isuzu | Kia | Lancia | Lexus | Mahindra | Maruti | Mazda | GTR | Ssangyong | Subaru | Suzuki | Tata | Toyota | VAZ | Mazda
   
  Amerika: Buick | Cadillac | Chevrolet | Chrysler | Dodge | GM | Jeep | Lincoln

  ___________________________________________

  Wat krijgt u geleverd:
  • Launch X431 CRP909X
  • OBD2 Verloopkabel
  • Oplaadkabel
  • Oplaadstekker
  • Opbergkoffer
  • Handleiding

  Productspecificaties

  Reviews

  0 / 5Based on 0 reviews

  Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

  Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Launch Launch X431 CRP909X Auto Uitleesapparaat
  LaunchLaunch X431 CRP909X Auto Uitleesapparaat
  Op voorraad

  Deliverytime

  €649,95 Incl. btw
  Toevoegen
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking