Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Tijdelijke speciale aanbiedingen op geselecteerde producten. BEKIJK AANBIEDINGEN

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  Gratis verzenden binnen Nederland & België!
  2 jaar garantie op je product

  Tijdelijke speciale aanbiedingen op geselecteerde producten. BEKIJK AANBIEDINGEN

  Ancel X7 HD Vrachtwagen Uitleesapparaat

  Productomschrijving

   

  ___________________________________________

  Diagnose functies:

  Voertuigidentificatie: De Ancel X7 HD ondersteunt vier methoden voor voertuigidentificatie: 

  • Automatische VIN-scan: De Ancel X7 HD beschikt over de nieuwste automatische VIN-scan functie om voertuigen sneller te identificeren via het CAN-netwerk met slechts één klik.
  • Handmatige VIN-invoer: Voor de voertuigen die de automatische VIN-scan niet ondersteunen, kunt u met de Ancel X7 HD ook de voertuig-VIN handmatig invoeren.
  • Handmatige voertuigselectie: Wanneer de VIN van het voertuig niet automatisch opgehaald kan worden van de ECU, kunt u de voertuig ook handmatig selecteren.
  • Alternatieve voertuigidentificatie: Indien de Ancel X7 HD de vrachtwagen niet kan identificeren, zou u via de generieke EOBD diagnose kunnen uitvoeren.

   

  Automatische- en handmatig-scan: Nadat u toegang heeft tot de sectie diagnose, kunt u kiezen uit twee opties:

  1. Automatische-scan: Start een automatische scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
  2. Handmatige-scan: Start een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.

  Automatische-scan: De hoofdgedeelte van het automatische-scan scherm toont u systeemlijst met de regeleenheiden.

  • Rood - Foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.
  • Groen - Geen foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.

  Handmatige-scan: Nadat u een regeleenheid handmatig heeft geselecteerd, kunt u kiezen uit de volgende selecties:

  • ECU-informatie
  • Foutcode uitlezen
  • Foutcode wissen
  • Live-data
  • Actieve test
  • Speciale functies

  ECU-informatie: Met dit functie kunt u de specifieke informatie uitlezen wat op de ECU staat bijvoorbeeld: module nummer, type regeleenheid, software codering nummer, software versienummer, hardware onderdeel nummer en hardware versienummer.

  Foutcode uitlezen: Met het menu codes lezen kunt u foutcodes uitlezen die in de besturingseenheid zijn gevonden.

  Foutcode wissen: Met het menu codes wissen kunt u alle huidige en opgeslagen foutcodes van een geselecteerde regelmodule wissen.

  Live-data: Wanneer u de live-data functie aan selecteert kunt de actuele parameters van de sensoren bekijken, ook kunt u een scherm opname maken van de parameters, die u later kunt terugkijken. U kunt kiezen uit de volgende 3 methodes:

  • Tekstmodus: Dit is de standaardmodus die de parameters in tekst weergeeft en in lijstformaat.
  • Golfvormige grafiekmodus: Geeft de parameters weer in golfvormgrafieken.
  • Grafieken combineren: Voegt de grafieken samen om een vergelijking te starten in verschillende kleuren.

  Actieve test: Actieve tests, ook wel actuator tests genoemd, zijn bi-directionele diagnostische tests op voertuigsystemen en -componenten. Met de tests kunt u de scanner tijdelijk gebruiken om een ​​voertuigsysteem of -onderdeel te activeren of te besturen, en wanneer u de test verlaat, keert het systeem/onderdeel terug naar de normale werking.

  Speciale functies: Dit functie is voor het uitvoeren van verschillende aanpassingen aan de componenten bijvoorbeeld: herkalibratie of configuratie van bepaalde componenten nadat ze zijn vervangen of gerepareerd.

   

  Algemene EOBD/OBDII-testen:

  De EOBD/OBDII testen bieden u een snellere manier om het systeem te controleren van het brandende motormanagement lampje voor de emissie gerelateerde componenten.

  Foutcode uitlezen: Met het menu foutcodes uitlezen kunt u de opgeslagen foutcodes, wachtende foutcodes en permanente foutcodes uitlezen die in de regeleenheid zijn gevonden.

  Foutcode wissen: Met het menu foutcode wissen kunt u alle huidige en opgeslagen storingscodes van de controle module wissen.

  Live data: Met het live data menu kunt u de real-time PID-gegevens van de elektronische regelmodule bekijken, opnemen en afspelen.

  • Gegevens bekijken: Met de view data-functie kunnen de PID-gegevens van de elektronische regeleenheid van het voertuig in real time worden bekeken, inclusief sensorgegevens, bediening van schakelaars, spoelen en relais.
  • Gegevens opnemen: De record data-functie wordt gebruikt om PID's vast te leggen om u te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die op geen enkele andere manier kunnen worden bepaald.
  • Gegevens afspelen: De afspeelgegevens worden gebruikt om de opgenomen PID-gegevens af te spelen.

  Freeze frame: Het menu freeze frame geeft de gegevens van het stilstaand beeld weer, een momentopname van kritieke voertuigbedrijfsomstandigheden die automatisch door de boordcomputer worden geregistreerd op het moment dat de storingscode wordt ingesteld. Het is een goede functie om u te helpen bepalen in welke bedrijfsomstandigheden de fout is veroorzaakt.

  I/M Readiness: Met de optie I/M Readiness kunt u een momentopname bekijken van de werking van het emissiesysteem op OBDII/EOBD-voertuigen.

  O2-sensor monitor test: De OBD II-voorschriften vereisen dat bepaalde voertuigen worden bewaakt en getest met zuurstofsensoren (O2) voor de emissie gerelateerde storingen. De O2-monitortestfunctie wordt gebruikt om voltooide O2-sensormonitortestresultaten op te halen.

  EVAP-systeemtest: Met de EVAP-testfunctie kunt u een lektest starten voor het EVAP-systeem van het voertuig. De Ancel X7 HD voert de lektest niet uit, maar geeft een signaal naar de boordcomputer van het voertuig om de test te starten.

  On-Board Monitor: De On-Board Monitor test-functie is handig na een onderhoud of na het wissen van het geheugen van een voertuig-ECU. De On-Board Monitor test ontvangt testresultaten voor emissie gerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die niet continu worden gecontroleerd voor niet-CAN-voertuigen. En voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor emissie gerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die wel en niet continu worden gecontroleerd.

  Componententest: Met de component test functie kan de Ancel X7 HD de werking van voertuigcomponenten of systemen controleren.

  Voertuiginformatie: De voertuig informatie functie maakt het mogelijk om het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-ID-nummers (CIN's) en kalibratie verificatienummers op te halen.

  Voertuigstatus: Dit functie wordt gebruikt om de huidige staat van het voertuig te controleren, inclusief communicatieprotocollen van OBD II-modules, hoeveelheid opgehaalde foutcodes, status van het storing indicator licht (MIL) en andere aanvullende informatie.

   

  Onderhoudsfuncties:

  Onderhoudsinterval resetten (Service): Met dit onderhouds-functie kunt u na het uitvoeren van een onderhoud de kilometerstand of rijtijd terug op nul zetten, zodat het onderhoudslampje uit gaat en het systeem een nieuwe onderhoudscyclus start. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de motorolie is ververst.
  2. Wanneer de oliesensor is vervangen.
  3. Wanneer er een onderhoud is uitgevoerd aan de vrachtwagen.

  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Met dit onderhouds-functie kunt u de ECU aansturen om een geforceerde regeneratie te doen, ook kunt u componenten/sensoren opnieuw aanleren, nadat dit vervangen zijn. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de uitlaatgastegendruksensor is vervangen.
  2. Wanneer de diesel roetfilter is vervangen.
  3. Wanneer de diesel roetfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft.
  4. Wanneer er een nieuwe NOx-sensor is gemonteerd.

  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Met dit onderhouds-functie kunt u de EGR-klep opnieuw kalibreren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de EGR-klep is vervangen.
  2. Wanneer de EGR-klep is schoongemaakt.

  ABS-pomp ontluchten (ABS): Met dit onderhouds-functie kunt u de ABS-pomp geforceerd ontluchten en de remdruk herstellen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de ABS-computer wordt vervangen.
  2. Wanneer de ABS-pomp wordt vervangen.
  3. Wanneer de hoofdremcilinder wordt vervangen.
  4. Wanneer de remcilinder wordt vervangen.
  5. Wanneer de remleiding wordt vervangen.

  Motorregeleenheid resetten (ECU): Met dit onderhouds-functie kunt u aan de motorregeleenheid een harde reset uitvoeren.

  Powerbalans: Met dit onderhouds-functie kunt u de verbranding in golfvormige grafiek van elke cilinder analyseren, door gebruik te maken van de live-data functie.

   

  Overige onderhoudsfuncties:

  • PRV klep testen
  • ECU resetten
  • Gebroken cilinder testen
  • Cilinder uitschakelen
  • Cilinder balans test
  • EGR solenoïde test
  • EGR puls verhouding test
  • ECU programmeren

  ___________________________________________

  Voertuigdekking:

  Zware vrachtwagens: Hyundai / Kia / Mercedes-Benz / DAF / MAN / ERF / Scania / Ashok Leyland / TATA / Mitsubishi / Fuso / Hino /UD / Isuzu / Iveco / Renault / Volvo / Mack / Detroit / Freightliner / Paccar / Kenworth / Navistar / Internationaal / MaxxForce / Astra / Bremach

  Lichte vrachtwagens: Ford / GM / Toyota / Great Wall

  Overige Vrachtwagens: FAW / Dongfeng / Sinotruck / Shacman / Foton / JAC / XCMG / Hongyan Truck / C&C Truck / JMC

  Bouwmachines: JBC / Carterpillar / Atlas / Chengdu Kobelco / Dasin / Doosan / Foton Lovol / Fuzhou Sanyuan / Fuwa / Black Cat / Hengte / Yellow River / Kato / Case / Lishide / Liebherr / LiuGong / Lonking / Shanghai Pengpu / Hitachi / Sany / XGMA / Shantui / Sunward / Bobcat / IHI / Shuntong / Terex / Hyundai / Komaisu / XCMG / Yanmar / Yituo / Yutong / Yuchai / Jonyang / Zhenyu / Zhonglian / Zoomlion / Zhongyou / Takeuchi / Sumitomo

  Agricultuur: John Deere

  Engine: Cummins / Bosch / Weichai / Yuchai / Xichai / Carterpillar / Yunnei Power / Changchai / Chaochai / Yangchai / Quanchai / Perkins / Doosan / Xinchai

  ABS: ABS / Bosch / Alisson / Bendix / WABCO / Delphi / Denso / Voith

  OBDII: Light-Duty / Heavy-Duty

  ___________________________________________

  Wat krijgt u geleverd:

  • Ancel X7 HD Uitleesapparaat
  • Ancel X7 HD Interface
  • Ancel 15 Pins DB15 - 16 Pins OBD2 Verloopkabel
  • USB-A - Micro USB-B Verloopkabel
  • Oplaadstekker
  • Handleiding
  • Opbergkoffer
  • Accuklemmen Voedingskabel
  • Sigarettenaansteker Verloopkabel
  • ECU Jumper - 16 Pins OBD2 Verloopkabel
  • ECU Verloopkabels (28 Stuks)
  • Ancel Isuzu 3 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Cummins 6 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Volvo 8 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel CAT 9 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Diesel 9 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Denso 12 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Mercedes-Benz 14 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel R16 16 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel Isuzu 20 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter
  • Ancel MAN 37 Pins OBD1 - 16 Pins OBD2 Adapter

  Productspecificaties

  Eigenschappen

  Fabrikant
  Ancel
  Model
  X7 HD
  TeamViewer
  icon-yes-circle-fill
  Garantie
  2 jaar
  Garantieafhandeling
  Via AsTools

  Voertuig(en)

  Voertuigmerk(en)
  Universeel
  Personenauto
  icon-no-circle-fill
  Bestelauto
  icon-no-circle-fill
  Vrachtwagen
  icon-yes-circle-fill
  Bedrijfswagen
  icon-yes-circle-fill
  Snorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorboot
  icon-no-circle-fill

  Uitleesapparaat specificaties

  Bekabeld (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Draadloos (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Besturingssysteem
  Android
  Schermformaat
  10,1 inch
  Apparaatgewicht
  0,78 kg
  Touchscreen
  icon-yes-circle-fill
  Processor
  RAM-geheugen
  2GB
  Opslagcapaciteit
  32GB
  Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  WiFi
  icon-yes-circle-fill
  Camera
  icon-yes-circle-fill
  Camera megapixels
  icon-no-circle-fill
  Energiebron
  Batterij
  Batterijcapaciteit
  6000 mAh
  HDMI-uitgang (Beeldscherm)
  icon-no-circle-fill
  Verstelbare houder
  icon-no-circle-fill
  Dockingstation
  icon-no-circle-fill

  Diagnosefuncties

  Diagnosedekking
  Alle regeleenheden
  Foutcodes uitlezen
  icon-yes-circle-fill
  Foutcodes wissen
  icon-yes-circle-fill
  Actieve test
  icon-yes-circle-fill
  Speciale functies
  icon-yes-circle-fill
  Live data
  icon-yes-circle-fill
  Freeze frame
  icon-yes-circle-fill
  I/M gereedheidstest
  icon-yes-circle-fill
  O2-sensor monitortest
  icon-yes-circle-fill
  EVAP-systeemtest
  icon-yes-circle-fill
  On-board monitor test
  icon-yes-circle-fill
  Voertuiginformatie uitlezen
  icon-yes-circle-fill

  Onderhoudsfuncties

  Onderhoudsinterval resetten (Service)
  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF)
  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF)
  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR)
  Injectoren initialiseren
  AdBlue-systeem initialiseren
  Gasklephuis initialiseren (ETC)
  Lucht/brandstof initialiseren (A/F)
  Turbo initialiseren (VGT)
  Tranmissie initialiseren (CVT)
  Koppeling initialiseren
  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC)
  Elektronische parkeerrem (EPB)
  ABS-pomp ontluchten (ABS)
  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)
  Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS)
  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS)
  Luchtvering initialiseren
  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS)
  Adaptieve koplamp initialiseren (AFS)
  Startonderbreker initialiseren (IMMO)
  Kilometertellerstand opvragen (ODO)
  Kilometertellerstand correctie (ODO)
  Adaptive cruise control initialiseren (ACC)
  Motorregeleenheid resetten (ECU)
  Beenruimtemodule resetten (FRM)
  Stoelbezettingssensor initialiseren (SRS)
  Crash-data resetten (SRS)
  Poortmodule initialiseren
  Airco initialiseren (A/C)
  Hoge voltage systeem (HV)
  Snelheidlimiet initialiseren
  Bandenmaat initaliseren
  Systeemtaal initialiseren
  Transportmodus initaliseren
  Start/stop initialiseren
  Regen/lichtsensor initialiseren
  Deurraam/panoramaraam initialiseren
  Elektronische waterpomp starten
  Powerbalans

  TPMS functies

  TPMS-sensordiagnose
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID handmatig aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID automatisch aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door activering
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door OBD
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor opnieuw aanleren
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor programmeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill
  Bandenspanning, temperatuur en batterijpercentage uitlezen
  icon-no-circle-fill

  Sleutel/EEPROM functies

  Sleuteltransponder lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  EEPROM-chip lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  Regeleenheid lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  Sleutelfrequentie detectie (RKE & RF)
  icon-no-circle-fill
  Sleutelprogrammeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill

  Speciale functies

  Automatisch VIN-scan
  icon-yes-circle-fill
  Camera kenteken/VIN-scan
  icon-no-circle-fill
  Voertuiggeschiedenis
  icon-yes-circle-fill
  Diagnosetopologieweergave
  icon-no-circle-fill
  Geleide functies
  icon-no-circle-fill
  Intelligente diagnose (TSB)
  icon-no-circle-fill
  Remote expert
  icon-no-circle-fill
  Retrofitting
  icon-no-circle-fill
  Verborgen functies
  icon-no-circle-fill
  Online softwarecodering
  icon-no-circle-fill
  Offline ECU-programmering
  icon-yes-circle-fill
  Online ECU-programmering
  icon-no-circle-fill

  Speciale communicatieprotocollen

  Protocol D-DPU
  icon-no-circle-fill
  Protocol J2534
  icon-no-circle-fill
  Protocol RP1210
  icon-no-circle-fill
  Protocol DoIP
  icon-no-circle-fill
  Protocol CAN FD
  icon-no-circle-fill

  Uitleesapparaat toevoegingen (Add-on)

  ADAS kalibratie (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Videoscope (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Accutester (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Oscilloscoop (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  TPMS programmeur (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Sensorbox (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Sleutelprogrammeur (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Vrachtwagenkit (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Thermische printer (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Werkplaats handboek (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  FCA (Secure Gateway Access)
  icon-no-circle-fill
  Renault (Secure Gateway Access)
  icon-no-circle-fill

  Printfuncties

  Printen van diagnoserapporten
  icon-yes-circle-fill
  Printen via WiFi/Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  Printen via USB-kabel
  icon-yes-circle-fill
  Werkplaatsinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantenbeheer
  icon-no-circle-fill
  Pre-scan en post-scan
  icon-no-circle-fill

  Updates

  Licentieplicht
  icon-no-circle-fill
  Gratis update termijn
  2 jaar
  Updatekosten (Jaarlijks)
  Update ophaalmethode
  In-app

  Reviews

  0 / 5Based on 0 reviews

  Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

  Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Ancel Ancel X7 HD Vrachtwagen Uitleesapparaat
  AncelAncel X7 HD Vrachtwagen Uitleesapparaat
  Op voorraad

  Deliverytime

  €999,95 Incl. btw
  Toevoegen
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking