Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
    Gratis verzenden binnen Nederland & België!
    2 jaar garantie op je product

    Wat is een OBD-Poort en waar kan ik het vinden in mijn auto?

    Om verbinding te maken met een regeleenheid zit er een zogenoemde DLC (Data Link Connector) in het voertuig. Deze DLC was voorheen per fabrikant verschillend. Vanaf de inwerkingtreding van de EOBD -wetgeving is deze DLC gestandaardiseerd en ons bekend als de 16-polige OBD-stekker. Alle auto`s met EOBD zijn uitgevoerd met de genormaliseerde DLC, zodat de controlerende instantie en bevoegd personeel de relevante EOBD-gegevens kunnen uitlezen. 

    Volgens de wetgeving moet de DLC binnen één meter van het stuurwiel zijn geplaatst, en gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoudspersoneel. Over het algemeen bedient deze zich aan de onderkant van het dashboard.

    De 16-polige OBD-stekker is alleen verplicht voor het uitlezen van milieu gerelateerde storingen. Het komt dus voor dat twee of meer diagnose stekkers in het voertuig aanwezig zijn: één voor EOBD en de andere voor niet-milieu gerelateerde data.

     

    BMW 5 (F10, F11, F18) 520d 2011 - 2014

    Laat een reactie achter

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »