Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  Gratis verzenden binnen Nederland & België!
  2 jaar garantie op je product

  Uitleesapparaat onderhoudsfuncties

  Productomschrijving

  Onderhoudsinterval resetten (Service): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het onderhoudssysteem te resetten na het uitvoeren van specifieke onderhoudstaken. De functie zet de kilometerstand of rijtijd die gerelateerd is aan de volgende onderhoudsbeurt terug naar nul. Hierdoor wordt het waarschuwingslampje voor het onderhoud uitgeschakeld en het systeem wordt gereedgemaakt voor een nieuwe onderhoudscyclus. Het is cruciaal om deze functie toe te passen na onderhoudswerkzaamheden zoals het verversen van de motorolie, het vervangen van de oliefilter of het uitvoeren van omvangrijke onderhoudswerkzaamheden. Op deze manier zorgt u voor een accurate weergave van de onderhoudssituatie van uw voertuig, wat helpt bij het tijdig plannen van toekomstige servicebeurten.

  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de motorbesturingseenheid (ECU) aan te sturen voor een geforceerde regeneratie, die van essentieel belang is voor de efficiënte werking en de lange levensduur van het dieselpartikelfilter. Verder stelt het u in staat om verschillende componenten of sensoren opnieuw te configureren na vervanging. Dit is vooral noodzakelijk wanneer sleutelcomponenten zoals de uitlaatgastegendruksensor, het dieselpartikelfilter of de NOx-sensor zijn vervangen. Daarnaast is deze functie ook belangrijk wanneer het dieselpartikelfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft. De initialisatie van DPF zorgt voor een efficiëntere werking van het voertuig, helpt bij het verminderen van de emissies en draagt bij aan een beter brandstofverbruik.

  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de ECU aan te sturen voor een geforceerde regeneratie. Daarnaast kunt u componenten of sensoren opnieuw aanleren nadat deze zijn vervangen. Het is noodzakelijk om deze functie te gebruiken na het vervangen van de uitlaatgastegendruksensor, het benzine roetfilter, als het benzine roetfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft, of na de montage van een nieuwe NOx-sensor.

  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de EGR-klep opnieuw te kalibreren, wat essentieel is voor een goed functionerend emissiesysteem in uw voertuig. De EGR-klep helpt om de hoeveelheid NOx (stikstofoxiden) die uw voertuig uitstoot te verminderen door een deel van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor voor herverbranding. Dit proces helpt ook om de verbrandingstemperatuur te verlagen, waardoor de uitstoot van NOx verder wordt verminderd. Wanneer de EGR-klep wordt vervangen of gereinigd, is een nieuwe kalibratie essentieel om ervoor te zorgen dat de klep correct functioneert en nauwkeurig communiceert met het motormanagementsysteem. Het correct instellen van de EGR-klep draagt bij aan een optimale werking van het uitlaatgasrecirculatiesysteem en een efficiëntere motorwerking.

  Injectoren initialiseren: Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de programmering van de dieselinjectoren in de ECU (Elektronische Controle-Eenheid) te resetten. Dit is een essentiële stap in het waarborgen van nauwkeurige brandstoftoevoer naar de motorcilinders, wat van cruciaal belang is voor zowel de prestaties van uw voertuig als de brandstofefficiëntie. In situaties waarbij de ECU of de injectoren zijn vervangen, is het gebruik van deze onderhoudsfunctie noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vervangen componenten correct worden geïntegreerd en functioneren zoals bedoeld. Door het resetten van de dieselinjectoren wordt het voertuig opnieuw gekalibreerd om de juiste brandstoftoevoer te leveren, wat uiteindelijk kan leiden tot optimale prestaties en een hogere brandstofefficiëntie.

  AdBlue-systeem initialisatie: Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om het AdBlue-systeem te resetten naar zijn fabrieksinstellingen. De AdBlue-systeeminitialisatie is vaak vereist na bepaalde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, zoals de vervanging van de AdBlue-injector, het bijvullen van het AdBlue-reservoir, of de vervanging van andere belangrijke componenten van het AdBlue-systeem. Door deze reset wordt ervoor gezorgd dat het systeem optimaal kan functioneren, op basis van de originele specificaties van de fabrikant, wat resulteert in een efficiëntere werking van het voertuig en een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

  Gasklephuis initialiseren (ETC): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de instellingen van het gasklephuis te resetten en terug te brengen naar de fabrieksstandaard. Dit proces, ook wel bekend als gasklephuis initialisatie, is cruciaal voor een optimale werking van de motor en een efficiënt brandstofverbruik. De procedure herstelt de 'leerwaarden' van het gasklephuis, dat zijn de instellingen die het motormanagementsysteem door ervaring heeft aangepast voor een optimale prestatie. Deze reset kan noodzakelijk zijn na werkzaamheden zoals het vervangen of reinigen van het gasklephuis, of als de accu is losgekoppeld, aangezien deze situaties kunnen resulteren in een verandering van de optimale instellingen van het gasklephuis.

  Lucht/brandstof initialiseren (A/F): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de lucht-brandstofverhouding van uw voertuig aan te passen. De lucht-brandstofverhouding is een cruciaal element voor de prestaties, efficiëntie en emissieniveaus van uw voertuig. Het correct afstellen van deze verhouding kan leiden tot betere motorprestaties en verminderde uitstoot. De lucht/brandstof initialisatiefunctie is vooral relevant wanneer er een verandering in de brandstofkwaliteit of octaangehalte plaatsvindt, om ervoor te zorgen dat de motor optimaal blijft presteren ondanks de brandstofverandering.

  Turbo initialiseren (VGT): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de aangeleerde waarden van de turbo opnieuw in te stellen. Dit proces is van cruciaal belang voor het handhaven van de optimale prestaties van de turbo, met name na de vervanging van de turbo zelf of de wastegate-actuator. Dit houdt in dat de turbo zichzelf opnieuw kalibreert op basis van de nieuwe onderdelen, wat bijdraagt aan een soepele werking en helpt om eventuele problemen met de prestaties te voorkomen die anders zouden kunnen optreden als gevolg van onjuiste gegevens.

  Transmissie initialiseren (CVT): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de transmissie terug te zetten naar zijn oorspronkelijke fabrieksinstellingen en opnieuw te kalibreren. Dit is essentieel voor het behoud van een soepele en efficiënte werking van de versnellingsbak. Het opnieuw instellen en kalibreren van de transmissie wordt met name aanbevolen wanneer er uitgebreide werkzaamheden aan de versnellingsbak zijn uitgevoerd, zoals demontage of reparatie. Het opnieuw instellen en kalibreren kan ervoor zorgen dat de transmissie na dergelijke ingrepen weer optimaal functioneert, met soepele schakelovergangen en verbeterde efficiëntie. Deze functie kan een essentiële rol spelen in het preventieve onderhoud van uw voertuig, bijdragend aan de algehele levensduur en prestaties van uw transmissiesysteem.

  Koppeling initialiseren: Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de koppeling van semi-automatische versnellingsbakken te herkalibreren. Het is essentieel om deze procedure uit te voeren na het vervangen van de koppelingsplaat of het mechanisme dat de versnellingen schakelt, ook wel bekend als de schakelrobot. Het herkalibreren van de koppeling zorgt voor een naadloze en efficiënte overgang tussen de versnellingen, waardoor de levensduur van de componenten wordt verlengd en onnodige slijtage wordt voorkomen. Bovendien draagt een correct gekalibreerde koppeling bij aan een betere brandstofefficiëntie en een verbeterd rijgedrag.

  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC): Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de bedrijfstolerantie van het krukastandwiel opnieuw te leren aan de krukaspositiesensor. Het initialiseren van de krukaspositiesensor is een essentiële stap in het onderhoud van voertuigen, met name bij het vervangen van belangrijke onderdelen zoals de ECU, de krukaspositiesensor of het krukasvliegwiel. Dit kan ook noodzakelijk zijn als de foutcode P1336 wordt gedetecteerd. Het correct uitvoeren van deze procedure draagt bij aan de optimale werking van de motor, zorgt voor een nauwkeurige timing van de ontsteking en brandstofinjectie, en verbetert de algehele prestaties en efficiëntie van het voertuig.

  Elektronische parkeerrem (EPB): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de elektronische parkeerremmen aan de achterzijde te resetten. Een dergelijke reset is vaak noodzakelijk bij het vervangen van bepaalde onderdelen van het remsysteem. Denk hierbij aan de achterremblokken, achterremschijven, rembloksensoren en remklauwen. Het resetten van de elektronische parkeerrem is een essentiële stap om de juiste werking van deze belangrijke veiligheidsfunctie te waarborgen. Zonder correcte reset kan de werking van de remmen mogelijk niet optimaal zijn, wat gevolgen kan hebben voor de veiligheid van het voertuig en zijn inzittenden.

  ABS-pomp ontluchten (ABS): Dit onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de lucht uit het ABS-systeem te verwijderen, wat essentieel is voor het herstellen van de remdruk. Lucht in het remsysteem kan leiden tot een verlaagde remefficiëntie en mogelijke remproblemen. Dit proces wordt vaak uitgevoerd na het vervangen van componenten zoals de ABS-module, ABS-pomp, hoofdremcilinder, remcilinders of remleidingen. Door het ABS-systeem te ontluchten, wordt de optimale werking van het remsysteem hersteld, wat bijdraagt aan een veiliger en efficiënter rijgedrag.

  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS): Deze onderhoudsfunctie is ontworpen om interactie met het bandenspanning monitoringsysteem van uw voertuig mogelijk te maken. Het stelt u in staat om het waarschuwingslampje voor bandenspanning te resetten, wat essentieel is in verschillende situaties. Dit kan onder andere nodig zijn wanneer de bandenspanning tot een onveilig laag niveau daalt, wanneer het bandenspanningscontroleapparaat is vervangen of geïnstalleerd, of wanneer een band is vervangen. Met deze functie kunt u de gezondheid en veiligheid van uw banden proactief bewaken en onderhouden, terwijl u tegelijkertijd helpt om de algehele prestaties van uw voertuig te optimaliseren.

  Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de sensoren van uw ABS te kalibreren, zoals de dwarsversnellingsensor, lengteversnellingsensor, gierhoeksensor en remdruksensor. Dit is essentieel bij het vervangen van één van deze sensoren om een optimale prestatie van het ABS te waarborgen. De juiste kalibratie verzekert dat het antiblokkeersysteem naar behoren functioneert, wat bijdraagt aan de veiligheid van het voertuig tijdens het remmen, vooral onder omstandigheden waarbij het voertuig makkelijk kan slippen, zoals op natte of ijzige wegen.

  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid tot het opnieuw kalibreren van de stuurhoeksensor. Het doel van deze functie is het bepalen van de neutrale (nul) positie van het stuur. Dit is met name essentieel na vervanging van de stuurhoeksensor of de G-sensor. Door een correcte kalibratie wordt de optimale werking van stuurhoekcorrectiesystemen gewaarborgd, wat een significante bijdrage levert aan de veiligheid en prestaties van uw voertuig. SAS initialisatie helpt dus bij het onderhouden van de precieze stuurrespons en rijstabiliteit die inherent zijn aan moderne voertuigen.

  Luchtvering initialiseren: Deze onderhoudsfunctie is ontworpen om de ophangingssystemen van uw voertuig te kalibreren. De kalibratie is cruciaal om de juiste hoogte van de carrosserie te handhaven en draagt bij aan de algehele prestaties en de veiligheid van het voertuig. Het is bijzonder relevant wanneer er wijzigingen zijn aangebracht aan de carrosseriehoogtesensor, het luchtveersysteem, of de besturingsmodule. Het kan ook noodzakelijk zijn wanneer het voertuigniveau buiten de normale specificaties valt. Door deze kalibratie te onderhouden, zorgt u voor een optimale wegligging, rijcomfort en voorkomt u mogelijke schade aan de ophanging of banden van het voertuig.

  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS): Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de batterijbewakingseenheid te resetten, een essentiële stap bij het garanderen van accurate communicatie tussen de batterijsensor en de voertuigsystemen. Deze functie is vooral van vitaal belang wanneer de hoofdbatterij of de batterijsensor wordt vervangen. Door het BMS correct te initialiseren en te onderhouden, kunnen gebruikers optimale prestaties en levensduur van de batterij waarborgen. Deze functie bevordert daarmee de algehele efficiëntie en betrouwbaarheid van het voertuig.

  Adaptieve koplampen initialiseren (AFS): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de instellingen van de adaptieve koplampen te resetten. Het AFS-systeem speelt een cruciale rol in de veiligheid van het voertuig door de verlichting aan te passen aan de omgevingslichtintensiteit. Het systeem schakelt automatisch de koplampen in en past de verlichtingshoek tijdig aan op basis van de snelheid en positie van het voertuig. De herinitialisatie van het AFS-systeem wordt sterk aanbevolen na het vervangen van componenten zoals de adaptieve koplampen zelf, de niveausensor, of de xenonlampen, om te verzekeren dat het systeem nauwkeurig functioneert en optimale zichtbaarheid biedt onder wisselende rijomstandigheden.

  Startonderbreker initialiseren (IMMO): Deze onderhoudsfunctie faciliteert het her-synchroniseren van de sleutel met het startonderbrekersysteem van het voertuig, een essentiële stap bij het deblokkeren van de startonderbreker. Her-synchronisatie is vaak vereist na het vervangen van onderdelen zoals de contactsleutel, de contactschakelaar of de sleutelbatterij. Door de sleutel en het systeem opnieuw te koppelen, wordt ervoor gezorgd dat de communicatie tussen deze componenten optimaal blijft, wat cruciaal is voor de correcte werking en de beveiliging van het voertuig.

  Kilometertellerstand opvragen (ODO): Deze onderhoudsfunctie geeft u de mogelijkheid om de actuele kilometerstand van de auto te verifiëren. Het controleren van de kilometerstand is uiterst belangrijk voor een nauwkeurige waardebepaling van de auto en voor het identificeren van mogelijke fraude, zoals teruggedraaide kilometerstanden. De kilometerstand kan worden opgevraagd uit diverse controle-eenheden in het voertuig, waaronder de Motor Control Unit (ECU), Transmission Control Unit (TCU), Anti-lock Braking System (ABS) en Central Electronic Module (CEM). Deze uitgebreide benadering zorgt voor een betrouwbare en accurate verificatie van de kilometerstand.

  Kilometerstandcorrectie (ODO): Deze onderhoudsfunctie voor kilometerstandcorrectie biedt u de mogelijkheid om de kilometerstand van uw voertuig aan te passen. Het is essentieel om te weten dat het systeem alleen een verhoging van de kilometerstand toestaat, niet een verlaging. Deze aanpassing kan noodzakelijk zijn in specifieke situaties, zoals bij het vervangen van het instrumentenpaneel.

  Adaptieve cruise control initialiseren (ACC): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de adaptieve cruise control (ACC) van uw voertuig te herprogrammeren, vooral nuttig na het vervangen van ACC-componenten. Een goed geprogrammeerde ACC helpt de veiligheid en het rijcomfort te verhogen door de snelheid van uw voertuig dynamisch aan te passen op basis van verkeersomstandigheden. Door de ACC te initialiseren, zorgt u ervoor dat uw voertuig altijd de juiste afstand houdt tot voorliggende voertuigen, zelfs als u uw snelheid niet handmatig aanpast. Het is een essentieel onderdeel van moderne voertuigen en draagt bij aan een veiliger en efficiënter rijgedrag.

  Motorregeleenheid resetten (ECU): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om een volledige reset van de motorregeleenheid (ECU) uit te voeren. Dit kan bijzonder waardevol zijn bij het oplossen van potentiële prestatieproblemen. Door het resetten van de ECU kunnen eventuele tijdelijke fouten of softwareproblemen die invloed kunnen hebben op de prestaties van de motor, worden verwijderd. Dit zorgt voor een optimale werking van de motor en kan helpen bij het identificeren van eventuele hardwareproblemen die verder onderzoek kunnen vereisen. Het is een nuttige tool in het arsenaal van elk voertuigonderhouds- en reparatieproces.

  Beenruimte module resetten (FRM): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de voetenruimtemodule (Footwell Module - FRM) resetten. Dit is een specifieke toepassing, voornamelijk van belang bij de diagnose van bepaalde modellen zoals BMW en MINI, waarbij u mogelijk de foutcode 9CBC tegenkomt. De FRM beheert verschillende elementen van de elektrische installatie van het voertuig, zoals de verlichting en de elektrisch bedienbare ruiten. Het correct functioneren van de FRM draagt bij aan zowel het comfort van de inzittenden als aan de veiligheid van het voertuig, doordat het helpt bij een goede werking van essentiële systemen. Door de module te resetten, kunnen problemen met deze functies worden opgelost en kan de prestatie van de betrokken voertuigsystemen worden geoptimaliseerd.

  Stoelbezettingssensor initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de stoelbezettingssensor voor de airbag te kalibreren. Deze kalibratie is van cruciaal belang na vervanging van de sensor om te zorgen voor een correcte werking van het airbagsysteem. Een nauwkeurig gekalibreerde sensor waarborgt de optimale prestatie van het airbagsysteem, wat essentieel is voor de veiligheid van de voertuiginzittenden. Het maakt een nauwkeurige detectie mogelijk van of een passagier aanwezig is en of de airbag moet worden geactiveerd in geval van een ongeval. Daarom draagt deze functie bij aan de algehele veiligheidsmaatregelen van uw voertuig.

  Crash-data resetten (SRS): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de crashgegevens van het Supplemental Restraint System (SRS), oftewel het aanvullende veiligheidssysteem, te wissen. Deze functie is cruciaal bij de reparatie na een auto-ongeluk. Na een crash registreert de airbagmodule van uw auto een zogenaamde 'hard code', die ervoor zorgt dat de airbags niet opnieuw worden ingezet en de auto niet start. Door de crashgegevens te resetten, wordt deze code verwijderd. Daardoor kan het voertuig weer normaal functioneren en opnieuw veilig de weg op. Let wel, deze functie mag alleen gebruikt worden nadat alle schade aan de auto is gerepareerd en eventuele defecte SRS-componenten zijn vervangen.

  Poortmodule initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de poortmodule opnieuw te kalibreren. Het is een noodzakelijke stap na het vervangen of repareren van de poort, aangezien het voertuig de nieuwe of herstelde onderdelen moet 'herkennen' en 'begrijpen' hoe deze functioneren. Het proces zorgt ervoor dat de poort correct en veilig functioneert in harmonie met de rest van het voertuigsysteem. De procedure varieert afhankelijk van het merk en model van het voertuig, maar in het algemeen worden de sensoren en besturingseenheden van de poort opnieuw ingesteld om optimale prestaties te garanderen.

  Airco initialiseren (A/C): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de geregistreerde waarden van de airconditioningspomp te resetten. Dit is van bijzonder belang wanneer de pomp is vervangen om te garanderen dat het systeem naar behoren functioneert. Het succesvol initialiseren van de airconditioning zorgt voor een optimale werking van het systeem, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring ongeacht de weersomstandigheden. Het resetten van de aircopomp helpt ook bij het verlengen van de levensduur van de unit, wat resulteert in een efficiënter energiegebruik en lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

  Hoge voltage systeem (HV): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om het hoogspanningssysteem te controleren terwijl het niet is aangesloten op een stroombron. Deze functie is van essentieel belang voor de veiligheid en efficiëntie bij het uitvoeren van diagnostische procedures of onderhoudswerkzaamheden aan het HV-systeem. Het stelt technici in staat om mogelijke storingen te identificeren zonder blootstelling aan de gevaren van een geladen hoogspanningssysteem, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt verbeterd. Daarnaast draagt het bij aan het efficiënter uitvoeren van taken door de mogelijkheid van vroegtijdige foutdetectie.

  Snelheidslimiet aanpassen: Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de snelheidsbegrenzer van uw voertuig te activeren of te deactiveren. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn om de instellingen van het voertuig aan te passen aan specifieke rijomstandigheden of wettelijke vereisten. Zo kunt u bijvoorbeeld de snelheidslimiet verlagen voor stadsrijden of verhogen voor lange snelwegritten. Onthoud echter altijd dat veiligheid en wettelijke snelheidslimieten de prioriteit hebben bij het gebruik van deze functie.

  Bandmaat initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de bandenmaat in de Electronic Control Unit (ECU) van uw voertuig te wijzigen. Het is een belangrijke stap bij de installatie van banden die een andere maat hebben dan de originele banden. Door de bandenmaat in de ECU te herprogrammeren, kunnen de verschillende systemen van het voertuig - zoals het antiblokkeersysteem (ABS), het tractiecontrolesysteem en het snelheidsmeter - zich aanpassen aan de nieuwe bandenmaat. Dit zorgt ervoor dat de rijprestaties, veiligheid en nauwkeurigheid van uw voertuig behouden blijven, zelfs na de verandering in bandenmaat.

  Systeemtaal initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de taal van het instrumentenpaneel van uw voertuig aan te passen. Het is vooral nuttig bij import of export van voertuigen, of wanneer de auto wordt gebruikt door bestuurders die verschillende talen spreken. Hierdoor kan iedere bestuurder de informatie in een voor hem of haar begrijpelijke taal lezen, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van het voertuig. Het kan ook handig zijn wanneer u een tweedehands voertuig aanschaft dat oorspronkelijk uit een ander taalgebied komt. Deze functie biedt flexibiliteit en maakt uw voertuig toegankelijker voor een groter aantal gebruikers.

  Transportmodus initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de transportmodus te activeren of deactiveren, een cruciale stap wanneer een voertuig wordt vervoerd. Deze modus wordt geïmplementeerd om voertuigen te beschermen tegen mogelijke schade of onnodige slijtage tijdens het transport door bepaalde functies, zoals het elektrische systeem, te beperken. Dit helpt ook om de batterij van het voertuig te sparen. Het is van belang op te merken dat na levering of na het transport, de transportmodus dient te worden gedeactiveerd om de volledige functionaliteit van het voertuig te herstellen.

  Start/stop initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om het start/stop-systeem van het voertuig te beheren. Dit systeem is ontworpen om brandstofverbruik en uitstoot te verminderen door de motor automatisch uit te schakelen wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij een stoplicht, en weer op te starten zodra het voertuig in beweging moet komen. Door gebruik te maken van deze functie, kunt u naar wens het start/stop-systeem in- of uitschakelen, afhankelijk van uw voorkeuren en rijomstandigheden. Dit geeft u meer controle over de werking van uw voertuig en kan bijdragen aan een betere rijervaring.

  Regen/lichtsensor initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de regen- en lichtsensor te herkalibreren. Dit is een noodzakelijke stap na het vervangen van de sensor. Een juist gekalibreerde sensor draagt bij aan de optimale werking van de automatische ruitenwissers en koplampen, wat cruciaal is voor veilig rijden. Door aanpassingen aan de gevoeligheid van de sensor kan deze nauwkeuriger reageren op weersomstandigheden, waardoor het comfort en de veiligheid van de bestuurder verbeterd worden. Het proces omvat het instellen van parameters binnen de sensor om optimale prestaties te garanderen.

  Deurraam/panoramaraam initialiseren: Deze onderhoudsfunctie faciliteert het initialisatieproces van de positie van zowel het deur- als panoramaraam. De initialisatie is van cruciaal belang wanneer deze componenten worden vervangen, of wanneer hun exacte positie niet bekend is bij de besturingseenheid. Door deze procedure uit te voeren, wordt de communicatie tussen de ramen en het regelsysteem van het voertuig hersteld, wat resulteert in correcte en efficiënte werking. Dit verhoogt de algehele prestaties en duurzaamheid van de raamsystemen, waardoor potentiële problemen in de toekomst worden voorkomen.

  Elektronische waterpomp activeren: Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de elektronische waterpomp te bedienen, wat essentieel is voor het ontluchten van het koelsysteem. Het activeren van de waterpomp is een cruciale stap na het vervangen van de pomp of het verversen van de koelvloeistof, omdat het helpt om lucht uit het systeem te verwijderen, de koelvloeistof te circuleren en de motor op de juiste temperatuur te houden. Hiermee kunt u het onderhoud van het koelsysteem van uw voertuig op een efficiënte manier uitvoeren.

  Powerbalans: Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de prestaties van de afzonderlijke cilinders in uw voertuig te analyseren. Door gebruik te maken van live data, geeft de Powerbalans-functie de verbranding van elke cilinder weer in de vorm van een golfdiagram. Hierdoor kunt u een onbalans in de motorprestaties identificeren, wat kan wijzen op mogelijke problemen zoals defecte brandstofinjectoren of onregelmatige compressie. Deze functie kan essentieel zijn voor preventief onderhoud en het tijdig opsporen van mogelijke problemen om grotere motorstoringen te voorkomen.

  Reviews

  0 / 5Based on 0 reviews

  Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

  Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Uitleesapparaat onderhoudsfuncties
  Op voorraad

  Deliverytime

  €0,00 Incl. btw
  Toevoegen
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »