Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  Gratis verzenden binnen Nederland & België!
  2 jaar garantie op je product

  Launch X-431 PAD VII Elite Auto Uitleesapparaat

  6% sale
  Productomschrijving

  De Launch X431 PAD VII Elite is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 13,3 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 2GHz octa-core processor, 8GB ram, 256GB opslagruimte en geleverd met twee jarige licentie.

  ___________________________________________

  Diagnose functies:

  Voertuigidentificatie: De Launch X-431 PAD VII Elite ondersteunt vijf methoden voor voertuigidentificatie:

  • Automatische VIN-scan: De Launch X-431 PAD VII Elite is uitgerust met de nieuwste automatische VIN-scanfunctie. Deze maakt snelle identificatie van voertuigen via het CAN-netwerk mogelijk met slechts één klik.
  • Camera VIN/kenteken-scan: Met de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u een foto van de VIN-sticker of kentekenplaat maken voor snellere voertuigidentificatie.
  • Handmatige VIN-invoer: Voor de voertuigen die geen automatische VIN-scan ondersteunen, biedt de Launch X-431 PAD VII Elite de mogelijkheid om het voertuig-VIN handmatig in te voeren.
  • Handmatige voertuigselectie: Wanneer de VIN van het voertuig niet automatisch opgehaald kan worden van de ECU, biedt de Launch X-431 PAD VII Elite de mogelijkheid om het voertuig handmatig te selecteren.
  • Alternatieve voertuigidentificatie: Als de Launch X-431 PAD VII Elite het voertuig niet kan identificeren, kunt u de diagnose uitvoeren via de generieke EOBD-optie.

   

  Automatische en handmatige scan: Wanneer u toegang hebt tot het diagnosegedeelte, zijn er twee scanopties beschikbaar:

  1. Automatische scan: Start een automatische scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
  2. Handmatige scan: Start een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.

  Automatische scan: De "Automatische scan"-functie is een praktische en uitgebreide diagnose-optie die alle beschikbare modules in het voertuig automatisch scant. Deze functie biedt snel en efficiënt een overzicht van de huidige regelmodules en detecteert eventuele foutcodes. Tijdens de automatische scan worden alle modules gecontroleerd op foutcodes, waarbij de status als volgt wordt weergegeven:

  • Rood - Er is een foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.
  • Groen - Er zijn geen foutcodes gevonden in de regeleenheid.
  • Niet beantwoord - De module is niet aanwezig in het voertuig.

  Handmatige scan: De "Handmatige scan"-functie, aanvullend op de automatische scan, biedt de mogelijkheid om specifieke regelmodules in het voertuig te selecteren voor een gerichte diagnose. Met deze functie kunt u handmatig bepalen welke module u wilt scannen en analyseren. Door een specifieke regelmodule handmatig te selecteren, kunt u zich richten op een bepaald systeem of onderdeel van het voertuig. Dit is met name nuttig als u een vermoeden heeft van een probleem dat u wilt identificeren of een specifieke procedure wilt uitvoeren.

  Onderdelen van de handmatige scan kunnen zijn:

  • ECU-informatie
  • Foutcodes uitlezen
  • Foutcodes wissen
  • Live-data
  • Actieve tests
  • Speciale functies
  • Programmeren/aanpassingen

  ECU-informatie: Met deze functie kunt u specifieke informatie die in de ECU is opgeslagen uitlezen, bijvoorbeeld: module nummer, type regeleenheid, software coderingsnummer, softwareversienummer, hardware onderdeelnummer en hardwareversienummer.

  Foutcodes uitlezen: Deze functie maakt het mogelijk om foutcodes, gedetecteerd door de regelmodule, te analyseren. Deze codes geven cruciale informatie over mogelijke problemen in het voertuig, helpend bij het lokaliseren en identificeren van problemen.

  Foutcodes wissen: Met deze functie kunnen huidige en opgeslagen foutcodes worden verwijderd uit een geselecteerde regelmodule. Dit is nuttig voor het controleren of problemen zijn opgelost na reparatie en voor het resetten van waarschuwingslampjes op het dashboard.

  Live data: Deze functie geeft real-time toegang tot de huidige parameters van de voertuigsensoren, waardoor de status en prestaties van systemen en componenten gemonitord kunnen worden. De data kan worden weergegeven in verschillende modi, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

  • Tekstmodus: Hiermee worden de parameters weergegeven in een tekstformaat, gepresenteerd als een lijst.
  • Golfvormige grafiekmodus: Hiermee kunt u de parameters bekijken in de vorm van golfvormgrafieken.
  • Grafieken combineren: Deze modus combineert meerdere grafieken om vergelijkingen tussen verschillende parameters mogelijk te maken.

  Actieve test: Deze functie maakt het mogelijk om bidirectionele diagnostische tests uit te voeren op verschillende systemen en componenten van het voertuig. Het maakt het mogelijk om tijdelijk een specifiek voertuigsysteem of -component te activeren, waarbij u de prestaties en functionaliteit kunt testen en eventuele problemen kunt identificeren. Na de test keert het systeem of component terug naar zijn normale werking.

  Speciale functies: Met deze functie kunt u speciale aanpassingen uitvoeren aan specifieke voertuigcomponenten, zoals het herkalibreren of configureren van componenten na vervanging of reparatie. Het biedt een hoog niveau van controle en aanpassing voor geavanceerd voertuigonderhoud en -reparatie.

  Programmeren/aanpassingen: Met de programmeer-/aanpassingsfunctie kunt u de voertuigregelmodules opnieuw flashen. Hiermee kunt u de computersoftware van het voertuig bijwerken naar de nieuwste versie, evenals de adaptieve gegevens van bepaalde componenten herprogrammeren na een reparatie of vervanging.

  • Coderingen: Deze functie geeft gedetailleerde informatie over verschillende voertuigcomponenten en hun coderingsinformatie. Het stelt u in staat de coderingsstatus van componenten te controleren en aan te passen, wat vooral nuttig is bij het vervangen van onderdelen of het aanpassen van het voertuig.
  • Aanpassingen: Deze functie biedt essentiële informatie over de hardware en software van de regeleenheid, en maakt het mogelijk om aanpassingen en configuraties uit te voeren aan componenten na vervanging of reparatie. Het stelt u in staat om de functionaliteit en prestaties van het voertuig te optimaliseren en te personaliseren volgens uw specifieke behoeften en eisen.

   

  Algemene EOBD/OBDII-testen:

  De EOBD/OBDII-testen bieden u een snelle manier om het systeem te controleren op emissiegerelateerde componenten bij een brandend motormanagementlampje.

  Foutcodes uitlezen: Via het menu 'Foutcodes uitlezen' kunt u de opgeslagen, wachtende en permanente foutcodes, die zijn vastgesteld in de regeleenheid, uitlezen.

  Foutcodes wissen: Met het menu 'Foutcodes wissen' kunt u alle huidige en opgeslagen storingscodes van de controlemodule wissen.

  Live data: Met het 'Live data' menu kunt u de real-time PID-gegevens van de elektronische regelmodule bekijken, opnemen en afspelen.

  • Gegevens bekijken: De functie 'Gegevens bekijken' laat u de real-time PID-gegevens van de elektronische regeleenheid van het voertuig zien, inclusief sensorgegevens en bediening van schakelaars, spoelen en relais.
  • Gegevens opnemen: De functie 'Gegevens opnemen' legt PID's vast om u te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die op geen andere manier kunnen worden vastgesteld.
  • Gegevens afspelen: Met 'Gegevens afspelen' kunt u de opgenomen PID-gegevens terugkijken.

  Freeze frame: Het 'Freeze frame' menu biedt een momentopname van kritieke operationele omstandigheden van het voertuig die automatisch door de boordcomputer worden geregistreerd op het moment dat een storingscode wordt vastgesteld. Deze functie is nuttig om te bepalen onder welke operationele omstandigheden de fout is opgetreden.

  I/M Readiness: Met 'I/M Readiness' kunt u een momentopname bekijken van de werking van het emissiesysteem van OBDII/EOBD-voertuigen.

  O2-sensor monitortest: Volgens OBD II-voorschriften dienen bepaalde voertuigen te worden bewaakt en getest op zuurstofsensoren (O2) voor emissiegerelateerde storingen. De functie 'O2-sensor monitortest' wordt gebruikt om de voltooide O2-sensormonitortestresultaten op te halen.

  EVAP-systeemtest: Met de 'EVAP-test' functie kunt u een lektest voor het EVAP-systeem van het voertuig starten. De Launch X-431 PAD VII Elite voert deze lektest niet uit, maar geeft een signaal aan de boordcomputer van het voertuig om de test te starten.

  On-Board Monitor: De 'On-Board Monitor test' functie is nuttig na onderhoud of na het wissen van het geheugen van een voertuig-ECU. Voor niet-CAN-voertuigen ontvangt deze functie testresultaten voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die niet continu worden gecontroleerd. Voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die zowel continu als niet continu worden gecontroleerd.

  Componententest: Met de 'Componententest' functie kan de Launch X-431 PAD VII Elite de werking van voertuigcomponenten of systemen controleren.

  Voertuiginformatie: De 'Voertuiginformatie' functie stelt u in staat om het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-ID-nummers (CIN's) en kalibratieverificatienummers op te halen.

  Voertuigstatus: Deze functie wordt gebruikt om de huidige status van het voertuig te controleren, waaronder communicatieprotocollen van OBD II-modules, het aantal opgehaalde foutcodes, de status van het storingsindicatorlampje (MIL) en andere relevante informatie.

  OBFCM (Onboard Fuel Consumption Monitor): De Launch X-431 PAD VII Elite is uitgerust met de OBFCM-functie, waarmee de gegevens over het brandstof- en energieverbruik van het voertuig kunnen worden uitgelezen.

   

  Onderhoudsfuncties:

  Onderhoudsinterval resetten (Service): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het onderhoudssysteem te resetten na het uitvoeren van specifieke onderhoudstaken. De functie zet de kilometerstand of rijtijd die gerelateerd is aan de volgende onderhoudsbeurt terug naar nul. Hierdoor wordt het waarschuwingslampje voor het onderhoud uitgeschakeld en het systeem wordt gereedgemaakt voor een nieuwe onderhoudscyclus. Het is cruciaal om deze functie toe te passen na onderhoudswerkzaamheden zoals het verversen van de motorolie, het vervangen van de oliefilter of het uitvoeren van omvangrijke onderhoudswerkzaamheden. Op deze manier zorgt u voor een accurate weergave van de onderhoudssituatie van uw voertuig, wat helpt bij het tijdig plannen van toekomstige servicebeurten.

  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de motorbesturingseenheid (ECU) aan te sturen voor een geforceerde regeneratie, die van essentieel belang is voor de efficiënte werking en de lange levensduur van het dieselpartikelfilter. Verder stelt het u in staat om verschillende componenten of sensoren opnieuw te configureren na vervanging. Dit is vooral noodzakelijk wanneer sleutelcomponenten zoals de uitlaatgastegendruksensor, het dieselpartikelfilter of de NOx-sensor zijn vervangen. Daarnaast is deze functie ook belangrijk wanneer het dieselpartikelfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft. De initialisatie van DPF zorgt voor een efficiëntere werking van het voertuig, helpt bij het verminderen van de emissies en draagt bij aan een beter brandstofverbruik.

  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de ECU aan te sturen voor een geforceerde regeneratie. Daarnaast kunt u componenten of sensoren opnieuw aanleren nadat deze zijn vervangen. Het is noodzakelijk om deze functie te gebruiken na het vervangen van de uitlaatgastegendruksensor, het benzine roetfilter, als het benzine roetfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft, of na de montage van een nieuwe NOx-sensor.

  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de EGR-klep opnieuw te kalibreren, wat essentieel is voor een goed functionerend emissiesysteem in uw voertuig. De EGR-klep helpt om de hoeveelheid NOx (stikstofoxiden) die uw voertuig uitstoot te verminderen door een deel van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor voor herverbranding. Dit proces helpt ook om de verbrandingstemperatuur te verlagen, waardoor de uitstoot van NOx verder wordt verminderd. Wanneer de EGR-klep wordt vervangen of gereinigd, is een nieuwe kalibratie essentieel om ervoor te zorgen dat de klep correct functioneert en nauwkeurig communiceert met het motormanagementsysteem. Het correct instellen van de EGR-klep draagt bij aan een optimale werking van het uitlaatgasrecirculatiesysteem en een efficiëntere motorwerking.

  Injectoren initialiseren: Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de programmering van de dieselinjectoren in de ECU (Elektronische Controle-Eenheid) te resetten. Dit is een essentiële stap in het waarborgen van nauwkeurige brandstoftoevoer naar de motorcilinders, wat van cruciaal belang is voor zowel de prestaties van uw voertuig als de brandstofefficiëntie. In situaties waarbij de ECU of de injectoren zijn vervangen, is het gebruik van deze onderhoudsfunctie noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vervangen componenten correct worden geïntegreerd en functioneren zoals bedoeld. Door het resetten van de dieselinjectoren wordt het voertuig opnieuw gekalibreerd om de juiste brandstoftoevoer te leveren, wat uiteindelijk kan leiden tot optimale prestaties en een hogere brandstofefficiëntie.

  AdBlue-systeem initialisatie: Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om het AdBlue-systeem te resetten naar zijn fabrieksinstellingen. De AdBlue-systeeminitialisatie is vaak vereist na bepaalde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, zoals de vervanging van de AdBlue-injector, het bijvullen van het AdBlue-reservoir, of de vervanging van andere belangrijke componenten van het AdBlue-systeem. Door deze reset wordt ervoor gezorgd dat het systeem optimaal kan functioneren, op basis van de originele specificaties van de fabrikant, wat resulteert in een efficiëntere werking van het voertuig en een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

  Gasklephuis initialiseren (ETC): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de instellingen van het gasklephuis te resetten en terug te brengen naar de fabrieksstandaard. Dit proces, ook wel bekend als gasklephuis initialisatie, is cruciaal voor een optimale werking van de motor en een efficiënt brandstofverbruik. De procedure herstelt de 'leerwaarden' van het gasklephuis, dat zijn de instellingen die het motormanagementsysteem door ervaring heeft aangepast voor een optimale prestatie. Deze reset kan noodzakelijk zijn na werkzaamheden zoals het vervangen of reinigen van het gasklephuis, of als de accu is losgekoppeld, aangezien deze situaties kunnen resulteren in een verandering van de optimale instellingen van het gasklephuis.

  Lucht/brandstof initialiseren (A/F): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de lucht-brandstofverhouding van uw voertuig aan te passen. De lucht-brandstofverhouding is een cruciaal element voor de prestaties, efficiëntie en emissieniveaus van uw voertuig. Het correct afstellen van deze verhouding kan leiden tot betere motorprestaties en verminderde uitstoot. De lucht/brandstof initialisatiefunctie is vooral relevant wanneer er een verandering in de brandstofkwaliteit of octaangehalte plaatsvindt, om ervoor te zorgen dat de motor optimaal blijft presteren ondanks de brandstofverandering.

  Turbo initialiseren (VGT): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de aangeleerde waarden van de turbo opnieuw in te stellen. Dit proces is van cruciaal belang voor het handhaven van de optimale prestaties van de turbo, met name na de vervanging van de turbo zelf of de wastegate-actuator. Dit houdt in dat de turbo zichzelf opnieuw kalibreert op basis van de nieuwe onderdelen, wat bijdraagt aan een soepele werking en helpt om eventuele problemen met de prestaties te voorkomen die anders zouden kunnen optreden als gevolg van onjuiste gegevens.

  Transmissie initialiseren (CVT): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de transmissie terug te zetten naar zijn oorspronkelijke fabrieksinstellingen en opnieuw te kalibreren. Dit is essentieel voor het behoud van een soepele en efficiënte werking van de versnellingsbak. Het opnieuw instellen en kalibreren van de transmissie wordt met name aanbevolen wanneer er uitgebreide werkzaamheden aan de versnellingsbak zijn uitgevoerd, zoals demontage of reparatie. Het opnieuw instellen en kalibreren kan ervoor zorgen dat de transmissie na dergelijke ingrepen weer optimaal functioneert, met soepele schakelovergangen en verbeterde efficiëntie. Deze functie kan een essentiële rol spelen in het preventieve onderhoud van uw voertuig, bijdragend aan de algehele levensduur en prestaties van uw transmissiesysteem.

  Koppeling initialiseren: Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om de koppeling van semi-automatische versnellingsbakken te herkalibreren. Het is essentieel om deze procedure uit te voeren na het vervangen van de koppelingsplaat of het mechanisme dat de versnellingen schakelt, ook wel bekend als de schakelrobot. Het herkalibreren van de koppeling zorgt voor een naadloze en efficiënte overgang tussen de versnellingen, waardoor de levensduur van de componenten wordt verlengd en onnodige slijtage wordt voorkomen. Bovendien draagt een correct gekalibreerde koppeling bij aan een betere brandstofefficiëntie en een verbeterd rijgedrag.

  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC): Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de bedrijfstolerantie van het krukastandwiel opnieuw te leren aan de krukaspositiesensor. Het initialiseren van de krukaspositiesensor is een essentiële stap in het onderhoud van voertuigen, met name bij het vervangen van belangrijke onderdelen zoals de ECU, de krukaspositiesensor of het krukasvliegwiel. Dit kan ook noodzakelijk zijn als de foutcode P1336 wordt gedetecteerd. Het correct uitvoeren van deze procedure draagt bij aan de optimale werking van de motor, zorgt voor een nauwkeurige timing van de ontsteking en brandstofinjectie, en verbetert de algehele prestaties en efficiëntie van het voertuig.

  Elektronische parkeerrem (EPB): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de elektronische parkeerremmen aan de achterzijde te resetten. Een dergelijke reset is vaak noodzakelijk bij het vervangen van bepaalde onderdelen van het remsysteem. Denk hierbij aan de achterremblokken, achterremschijven, rembloksensoren en remklauwen. Het resetten van de elektronische parkeerrem is een essentiële stap om de juiste werking van deze belangrijke veiligheidsfunctie te waarborgen. Zonder correcte reset kan de werking van de remmen mogelijk niet optimaal zijn, wat gevolgen kan hebben voor de veiligheid van het voertuig en zijn inzittenden.

  ABS-pomp ontluchten (ABS): Dit onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de lucht uit het ABS-systeem te verwijderen, wat essentieel is voor het herstellen van de remdruk. Lucht in het remsysteem kan leiden tot een verlaagde remefficiëntie en mogelijke remproblemen. Dit proces wordt vaak uitgevoerd na het vervangen van componenten zoals de ABS-module, ABS-pomp, hoofdremcilinder, remcilinders of remleidingen. Door het ABS-systeem te ontluchten, wordt de optimale werking van het remsysteem hersteld, wat bijdraagt aan een veiliger en efficiënter rijgedrag.

  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS): Deze onderhoudsfunctie is ontworpen om interactie met het bandenspanning monitoringsysteem van uw voertuig mogelijk te maken. Het stelt u in staat om het waarschuwingslampje voor bandenspanning te resetten, wat essentieel is in verschillende situaties. Dit kan onder andere nodig zijn wanneer de bandenspanning tot een onveilig laag niveau daalt, wanneer het bandenspanningscontroleapparaat is vervangen of geïnstalleerd, of wanneer een band is vervangen. Met deze functie kunt u de gezondheid en veiligheid van uw banden proactief bewaken en onderhouden, terwijl u tegelijkertijd helpt om de algehele prestaties van uw voertuig te optimaliseren.

  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid tot het opnieuw kalibreren van de stuurhoeksensor. Het doel van deze functie is het bepalen van de neutrale (nul) positie van het stuur. Dit is met name essentieel na vervanging van de stuurhoeksensor of de G-sensor. Door een correcte kalibratie wordt de optimale werking van stuurhoekcorrectiesystemen gewaarborgd, wat een significante bijdrage levert aan de veiligheid en prestaties van uw voertuig. SAS initialisatie helpt dus bij het onderhouden van de precieze stuurrespons en rijstabiliteit die inherent zijn aan moderne voertuigen.

  Luchtvering initialiseren: Deze onderhoudsfunctie is ontworpen om de ophangingssystemen van uw voertuig te kalibreren. De kalibratie is cruciaal om de juiste hoogte van de carrosserie te handhaven en draagt bij aan de algehele prestaties en de veiligheid van het voertuig. Het is bijzonder relevant wanneer er wijzigingen zijn aangebracht aan de carrosseriehoogtesensor, het luchtveersysteem, of de besturingsmodule. Het kan ook noodzakelijk zijn wanneer het voertuigniveau buiten de normale specificaties valt. Door deze kalibratie te onderhouden, zorgt u voor een optimale wegligging, rijcomfort en voorkomt u mogelijke schade aan de ophanging of banden van het voertuig.

  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS): Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de batterijbewakingseenheid te resetten, een essentiële stap bij het garanderen van accurate communicatie tussen de batterijsensor en de voertuigsystemen. Deze functie is vooral van vitaal belang wanneer de hoofdbatterij of de batterijsensor wordt vervangen. Door het BMS correct te initialiseren en te onderhouden, kunnen gebruikers optimale prestaties en levensduur van de batterij waarborgen. Deze functie bevordert daarmee de algehele efficiëntie en betrouwbaarheid van het voertuig.

  Adaptieve koplampen initialiseren (AFS): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de instellingen van de adaptieve koplampen te resetten. Het AFS-systeem speelt een cruciale rol in de veiligheid van het voertuig door de verlichting aan te passen aan de omgevingslichtintensiteit. Het systeem schakelt automatisch de koplampen in en past de verlichtingshoek tijdig aan op basis van de snelheid en positie van het voertuig. De herinitialisatie van het AFS-systeem wordt sterk aanbevolen na het vervangen van componenten zoals de adaptieve koplampen zelf, de niveausensor, of de xenonlampen, om te verzekeren dat het systeem nauwkeurig functioneert en optimale zichtbaarheid biedt onder wisselende rijomstandigheden.

  Startonderbreker initialiseren (IMMO): Deze onderhoudsfunctie faciliteert het her-synchroniseren van de sleutel met het startonderbrekersysteem van het voertuig, een essentiële stap bij het deblokkeren van de startonderbreker. Her-synchronisatie is vaak vereist na het vervangen van onderdelen zoals de contactsleutel, de contactschakelaar of de sleutelbatterij. Door de sleutel en het systeem opnieuw te koppelen, wordt ervoor gezorgd dat de communicatie tussen deze componenten optimaal blijft, wat cruciaal is voor de correcte werking en de beveiliging van het voertuig.

  Adaptieve cruise control initialiseren (ACC): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de adaptieve cruise control (ACC) van uw voertuig te herprogrammeren, vooral nuttig na het vervangen van ACC-componenten. Een goed geprogrammeerde ACC helpt de veiligheid en het rijcomfort te verhogen door de snelheid van uw voertuig dynamisch aan te passen op basis van verkeersomstandigheden. Door de ACC te initialiseren, zorgt u ervoor dat uw voertuig altijd de juiste afstand houdt tot voorliggende voertuigen, zelfs als u uw snelheid niet handmatig aanpast. Het is een essentieel onderdeel van moderne voertuigen en draagt bij aan een veiliger en efficiënter rijgedrag.

  Motorregeleenheid resetten (ECU): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om een volledige reset van de motorregeleenheid (ECU) uit te voeren. Dit kan bijzonder waardevol zijn bij het oplossen van potentiële prestatieproblemen. Door het resetten van de ECU kunnen eventuele tijdelijke fouten of softwareproblemen die invloed kunnen hebben op de prestaties van de motor, worden verwijderd. Dit zorgt voor een optimale werking van de motor en kan helpen bij het identificeren van eventuele hardwareproblemen die verder onderzoek kunnen vereisen. Het is een nuttige tool in het arsenaal van elk voertuigonderhouds- en reparatieproces.

  Beenruimte module resetten (FRM): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de voetenruimtemodule (Footwell Module - FRM) resetten. Dit is een specifieke toepassing, voornamelijk van belang bij de diagnose van bepaalde modellen zoals BMW en MINI, waarbij u mogelijk de foutcode 9CBC tegenkomt. De FRM beheert verschillende elementen van de elektrische installatie van het voertuig, zoals de verlichting en de elektrisch bedienbare ruiten. Het correct functioneren van de FRM draagt bij aan zowel het comfort van de inzittenden als aan de veiligheid van het voertuig, doordat het helpt bij een goede werking van essentiële systemen. Door de module te resetten, kunnen problemen met deze functies worden opgelost en kan de prestatie van de betrokken voertuigsystemen worden geoptimaliseerd.

  Stoelbezettingssensor initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de stoelbezettingssensor voor de airbag te kalibreren. Deze kalibratie is van cruciaal belang na vervanging van de sensor om te zorgen voor een correcte werking van het airbagsysteem. Een nauwkeurig gekalibreerde sensor waarborgt de optimale prestatie van het airbagsysteem, wat essentieel is voor de veiligheid van de voertuiginzittenden. Het maakt een nauwkeurige detectie mogelijk van of een passagier aanwezig is en of de airbag moet worden geactiveerd in geval van een ongeval. Daarom draagt deze functie bij aan de algehele veiligheidsmaatregelen van uw voertuig.

  Poortmodule initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de poortmodule opnieuw te kalibreren. Het is een noodzakelijke stap na het vervangen of repareren van de poort, aangezien het voertuig de nieuwe of herstelde onderdelen moet 'herkennen' en 'begrijpen' hoe deze functioneren. Het proces zorgt ervoor dat de poort correct en veilig functioneert in harmonie met de rest van het voertuigsysteem. De procedure varieert afhankelijk van het merk en model van het voertuig, maar in het algemeen worden de sensoren en besturingseenheden van de poort opnieuw ingesteld om optimale prestaties te garanderen.

  Airco initialiseren (A/C): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de geregistreerde waarden van de airconditioningspomp te resetten. Dit is van bijzonder belang wanneer de pomp is vervangen om te garanderen dat het systeem naar behoren functioneert. Het succesvol initialiseren van de airconditioning zorgt voor een optimale werking van het systeem, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring ongeacht de weersomstandigheden. Het resetten van de aircopomp helpt ook bij het verlengen van de levensduur van de unit, wat resulteert in een efficiënter energiegebruik en lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

  Hoge voltage systeem (HV): Deze onderhoudsfunctie maakt het mogelijk om het hoogspanningssysteem te controleren terwijl het niet is aangesloten op een stroombron. Deze functie is van essentieel belang voor de veiligheid en efficiëntie bij het uitvoeren van diagnostische procedures of onderhoudswerkzaamheden aan het HV-systeem. Het stelt technici in staat om mogelijke storingen te identificeren zonder blootstelling aan de gevaren van een geladen hoogspanningssysteem, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt verbeterd. Daarnaast draagt het bij aan het efficiënter uitvoeren van taken door de mogelijkheid van vroegtijdige foutdetectie.

  Bandmaat initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de bandenmaat in de Electronic Control Unit (ECU) van uw voertuig te wijzigen. Het is een belangrijke stap bij de installatie van banden die een andere maat hebben dan de originele banden. Door de bandenmaat in de ECU te herprogrammeren, kunnen de verschillende systemen van het voertuig - zoals het antiblokkeersysteem (ABS), het tractiecontrolesysteem en het snelheidsmeter - zich aanpassen aan de nieuwe bandenmaat. Dit zorgt ervoor dat de rijprestaties, veiligheid en nauwkeurigheid van uw voertuig behouden blijven, zelfs na de verandering in bandenmaat.

  Systeemtaal initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de taal van het instrumentenpaneel van uw voertuig aan te passen. Het is vooral nuttig bij import of export van voertuigen, of wanneer de auto wordt gebruikt door bestuurders die verschillende talen spreken. Hierdoor kan iedere bestuurder de informatie in een voor hem of haar begrijpelijke taal lezen, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van het voertuig. Het kan ook handig zijn wanneer u een tweedehands voertuig aanschaft dat oorspronkelijk uit een ander taalgebied komt. Deze functie biedt flexibiliteit en maakt uw voertuig toegankelijker voor een groter aantal gebruikers.

  Transportmodus initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de transportmodus te activeren of deactiveren, een cruciale stap wanneer een voertuig wordt vervoerd. Deze modus wordt geïmplementeerd om voertuigen te beschermen tegen mogelijke schade of onnodige slijtage tijdens het transport door bepaalde functies, zoals het elektrische systeem, te beperken. Dit helpt ook om de batterij van het voertuig te sparen. Het is van belang op te merken dat na levering of na het transport, de transportmodus dient te worden gedeactiveerd om de volledige functionaliteit van het voertuig te herstellen.

  Start/stop initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om het start/stop-systeem van het voertuig te beheren. Dit systeem is ontworpen om brandstofverbruik en uitstoot te verminderen door de motor automatisch uit te schakelen wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij een stoplicht, en weer op te starten zodra het voertuig in beweging moet komen. Door gebruik te maken van deze functie, kunt u naar wens het start/stop-systeem in- of uitschakelen, afhankelijk van uw voorkeuren en rijomstandigheden. Dit geeft u meer controle over de werking van uw voertuig en kan bijdragen aan een betere rijervaring.

  Regen/lichtsensor initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de regen- en lichtsensor te herkalibreren. Dit is een noodzakelijke stap na het vervangen van de sensor. Een juist gekalibreerde sensor draagt bij aan de optimale werking van de automatische ruitenwissers en koplampen, wat cruciaal is voor veilig rijden. Door aanpassingen aan de gevoeligheid van de sensor kan deze nauwkeuriger reageren op weersomstandigheden, waardoor het comfort en de veiligheid van de bestuurder verbeterd worden. Het proces omvat het instellen van parameters binnen de sensor om optimale prestaties te garanderen.

  Deurraam/panoramaraam initialiseren: Deze onderhoudsfunctie faciliteert het initialisatieproces van de positie van zowel het deur- als panoramaraam. De initialisatie is van cruciaal belang wanneer deze componenten worden vervangen, of wanneer hun exacte positie niet bekend is bij de besturingseenheid. Door deze procedure uit te voeren, wordt de communicatie tussen de ramen en het regelsysteem van het voertuig hersteld, wat resulteert in correcte en efficiënte werking. Dit verhoogt de algehele prestaties en duurzaamheid van de raamsystemen, waardoor potentiële problemen in de toekomst worden voorkomen.

  Elektronische waterpomp activeren: Deze onderhoudsfunctie stelt gebruikers in staat om de elektronische waterpomp te bedienen, wat essentieel is voor het ontluchten van het koelsysteem. Het activeren van de waterpomp is een cruciale stap na het vervangen van de pomp of het verversen van de koelvloeistof, omdat het helpt om lucht uit het systeem te verwijderen, de koelvloeistof te circuleren en de motor op de juiste temperatuur te houden. Hiermee kunt u het onderhoud van het koelsysteem van uw voertuig op een efficiënte manier uitvoeren.

  Powerbalans: Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om de prestaties van de afzonderlijke cilinders in uw voertuig te analyseren. Door gebruik te maken van live data, geeft de Powerbalans-functie de verbranding van elke cilinder weer in de vorm van een golfdiagram. Hierdoor kunt u een onbalans in de motorprestaties identificeren, wat kan wijzen op mogelijke problemen zoals defecte brandstofinjectoren of onregelmatige compressie. Deze functie kan essentieel zijn voor preventief onderhoud en het tijdig opsporen van mogelijke problemen om grotere motorstoringen te voorkomen.

   

  Speciale functies:

  Online ECU-programmering: Met de "Online ECU-programmering" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u verbinding maken met de Launch-servers en regeleenheden programmeren en software-updates uitvoeren. Dit is vooral handig voor Audi, BMW, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Kia, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Subaru en Volkswagen voertuigen, omdat u toegang heeft tot een uitgebreide database met de nieuwste software-updates en verbeterde regeleenheidfuncties. Hiermee kunt u de prestaties en functionaliteit van het voertuig optimaliseren.

  Offline ECU-programmering: De Launch X-431 PAD VII Elite biedt ook "Offline ECU-programmering". Hiermee kunt u softwareprogramma's van de originele module opslaan en overbrengen naar een nieuwe module zonder verbinding te maken met de Launch-servers. Dit is met name nuttig voor voertuigen van merken zoals Ford, Mazda, Opel en Vauxhall. Met offline ECU-programmering kunt u de software van een regeleenheid kopiëren en overzetten naar een nieuwe module, wat van pas komt bij het vervangen van defecte modules of het upgraden van voertuigen met nieuwe componenten.

  Online softwarecodering: Met de "Online softwarecodering" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u verbinding maken met de Launch-servers, softwarecodes van de originele module lezen en nieuwe softwarecodes downloaden en overzetten naar een nieuwe module. Dit is vooral nuttig voor merken zoals Audi, BMW, Porsche, Seat, Skoda en Volkswagen. Hiermee kunt u de regeleenheid bijwerken naar de nieuwste versie en eventuele problemen of compatibiliteitskwesties oplossen.

  Verborgen functies: De Launch X-431 PAD VII Elite biedt toegang tot verborgen functies in Audi, BMW, Chrysler, Dodge, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Porsche, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen voertuigen. Hiermee kunt u functies activeren of deactiveren die standaard zijn uitgeschakeld, zoals de automatische inklapfunctie van zijspiegels en het uitschakelen van gordelwaarschuwingsgeluiden. Met de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u deze verborgen functies eenvoudig aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

  Retrofitting: De Launch X-431 PAD VII Elite biedt ook retrofitting, waarmee u extra componenten of functies kunt installeren in een voertuig na de fabricage. U kunt nieuwe componenten toevoegen of bestaande componenten vervangen en de nodige aanpassingen en configuraties uitvoeren. Dit stelt u in staat om nieuwe functies toe te voegen aan uw voertuig, zoals instapverlichting. Met de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u het voertuig configureren en de benodigde instellingen aanpassen voor een correcte werking van de nieuwe functies.

  Geleide functies: De Launch X-431 PAD VII Elite bevat ook geleide functies met stapsgewijze instructies voor verschillende onderhoudstaken. Met deze functie kunt u basisinstellingen van sensoren en actuatoren uitvoeren met duidelijke begeleiding en gestructureerde stappenplannen. Dit is vooral handig voor voertuigen van merken zoals Audi, Seat, Skoda en Volkswagen, waardoor u onderhoudstaken op een gestructureerde en eenvoudig te volgen manier kunt uitvoeren.

   

  Speciale communicatie protocollen:

  D-DPU-protocol: De Launch SmartLink C ondersteunt het D-DPU-protocol (Distributed Diagnostic Protocol Unit). Dit protocol biedt toegang tot verschillende gestandaardiseerde protocollen die worden gebruikt voor OEM-diagnose in de auto-industrie. Met het D-DPU-protocol kunt u communiceren met verschillende voertuigregeleenheden, zoals het uitlezen van foutcodes, weergeven van live-data en uitvoeren van speciale functies.

  J2534-protocol: De Launch SmartLink C is compatibel met het J2534-protocol, waardoor samenwerking met een pc mogelijk is waarop OEM-diagnosesoftware is geïnstalleerd. Met de Launch SmartLink C-interface kunt u regeleenheden in voertuigen updaten met nieuwe software. Het J2534-protocol is een gestandaardiseerde methode voor communicatie met voertuigregeleenheden, waardoor software-updates en diagnostische taken kunnen worden uitgevoerd voor verschillende voertuigen.

  RP1210-protocol: De Launch SmartLink C ondersteunt ook het RP1210-protocol, waarmee samenwerking met een pc mogelijk is waarop OEM-diagnosesoftware is geïnstalleerd. Met behulp van de Launch SmartLink C-interface kunt u regeleenheden in vrachtwagens updaten met nieuwe software. Het RP1210-protocol biedt een gestandaardiseerde methode voor communicatie bij het uitvoeren van diagnose- en programmeerfuncties in vrachtwagens.

  DoIP-protocol: De Launch SmartLink C biedt ondersteuning voor het DoIP-protocol (Diagnostics Over Internet Protocol), waarmee u nieuwere automodellen van merken zoals Volvo, Jaguar, Land Rover en BMW kunt diagnosticeren. Met het DoIP-protocol krijgt u toegang tot uitgebreide diagnosemogelijkheden en kunt u voertuiggegevens verkrijgen via een internetverbinding, wat snelle en nauwkeurige probleemidentificatie en -oplossing mogelijk maakt.

  CAN FD-protocol: De Launch SmartLink C ondersteunt ook het CAN FD-protocol, waarmee u GM, Jaguar en Land Rover voertuigen kunt uitlezen op foutcodes, deze codes kunt wissen, live-data kunt bekijken en speciale procedures kunt uitvoeren. Met het CAN FD-protocol kunt u grondige diagnoses stellen en problemen efficiënt oplossen in voertuigen die dit communicatieprotocol gebruiken.

   

  SmartLink diagnose:

  De SmartLink is een nieuw ontwikkeld krachtig servicesysteem dat is bedoeld voor voertuigdiagnose en -service op afstand. In het SmartLink ecologiesysteem, als een technicus (SmartLink C) geen tijd heeft om het voertuig probleem op te sporen, kan hij een vertrouwde second opinion of aanvullende expertise van externe mastertechnici of reparatiewerkplaatsen inschakelen (SmartLink B). SmartLink B stelt de winkeleigenaar in staat om de efficiëntie van de reparaties aanzienlijk te vergroten en de winkelinkomsten te vergroten door de professionele technische hulpdienst.

  ___________________________________________

  Voertuiggeschiedenis:

  De Launch X-431 PAD VII Elite stelt u in staat om de voertuiggeschiedenis bij te houden, inclusief relevante gegevens en storingscodes van eerdere diagnostische sessies. Met een overzichtelijke tabellijst kunt u eenvoudig navigeren en belangrijke details bekijken. Dit helpt bij het raadplegen van vorige resultaten, het volgen van reparaties en het identificeren van terugkerende problemen. De opgeslagen gegevens kunnen dienen als referentie voor toekomstige sessies of om te delen met anderen.

   

  Werkplaatsinformatie:

  Met de "Werkplaatsinformatie" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u gedetailleerde informatie over uw werkplaats vastleggen en beheren, waaronder de naam, het adres, het telefoonnummer en andere opmerkingen. Dit helpt bij het organiseren en beheren van uw werkplaatsactiviteiten, waardoor u snel toegang heeft tot de benodigde gegevens voor communicatie met klanten en het genereren van documenten zoals voertuigdiagnoserapporten.

   

  Klantinformatie:

  Met de "Klantinformatie" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u gedetailleerde gegevens van uw klanten vastleggen en beheren, zoals hun naam, voertuigmerk en model, chassisnummer en eventuele opmerkingen. Het bijhouden van klantinformatie zorgt voor efficiënte communicatie, gepersonaliseerde service en gemakkelijke identificatie van voertuigdiagnoserapporten en testbestanden.

   

  Diagnose rapport:

  De Launch X-431 PAD VII Elite biedt de mogelijkheid om gedetailleerde diagnose rapporten te genereren en op te slaan. Dit rapport bevat alle relevante informatie over de diagnostische sessie, zoals gedetecteerde foutcodes, voertuigsysteemstatus, live data waarden en grafieken. Het rapport kan worden aangepast met werkplaats-, voertuig- en klantinformatie en kan worden bekeken, opgeslagen of afgedrukt. Met de mogelijkheid om het rapport aan te passen aan specifieke behoeften, zoals het toevoegen van werkplaatsnaam, voertuiginformatie en klantgegevens, kunt u de rapporten personaliseren.

   

  Pre-scan en Post-scan:

  De Launch X-431 PAD VII Elite biedt pre-scan en post-scan functionaliteit, waarmee u gedetailleerde rapporten kunt genereren voor en na reparaties aan het voertuig. De pre-scan rapporten tonen de huidige foutcodes en bieden een startpunt voor reparaties, terwijl de post-scan rapporten de status van opgeloste en onopgeloste foutcodes laten zien. Deze rapporten kunnen worden aangepast met werkplaats- en voertuiginformatie voor een professionele presentatie aan de klant. Ze helpen bij het beoordelen van de reparatie-effectiviteit, bieden transparantie aan de klant en dienen als documentatie voor uw eigen administratie.

   

  Remote Expert:

  De "Remote Expert" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite biedt technici de mogelijkheid om verbinding te maken met externe moduleprogrammeurs en systeemexperts via een peer-to-peer-netwerk. Met deze functie kunnen technici op afstand ondersteuning krijgen van ervaren experts, die hen kunnen begeleiden bij complexe diagnostische stappen, technische inzichten kunnen delen en oplossingen kunnen bieden voor moeilijke problemen.

   

  Hulp op Afstand:

  Met de "Hulp op Afstand" functie van de Launch X-431 PAD VII Elite kunt u directe ondersteuning krijgen van AsTools of Launch wanneer u technische problemen ondervindt met de Launch-producten. Door verbinding te maken via de TeamViewer/Quicksupport applicatie, kunnen technische experts op afstand uw scherm bekijken en met u communiceren om problemen te identificeren en op te lossen. Deze functie biedt een snelle en efficiënte manier om technische ondersteuning te ontvangen, vooral bij complexe vraagstukken en softwareproblemen. Het stelt u in staat om samen te werken met ervaren technici die u kunnen begeleiden, instellingen controleren en advies geven om problemen snel en effectief op te lossen.

  ___________________________________________

  Uitleesapparaat toevoegingen (Add-on):

  ADAS kalibratie: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met het ADAS-kalibratiescherm. Met dit scherm kunt u een breed scala aan camera- en radargebaseerde rijhulpsystemen kalibreren. Dit omvat systemen zoals het waarschuwingssysteem voor rijstrookverlaten, adaptieve cruise control en de camera voor adaptieve koplampen.

  Videoscope: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch VSP-600 inspectiecamera. Hiermee kunt u stilstaande beelden en video's opnemen van moeilijk bereikbare plekken.

  Accutester: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch BST360 accutester. Hiermee kunt u gemakkelijk de accu, startmotor en dynamo van 12V-voertuigen testen.

  TPMS programmeur: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch TSGUN TPMS programmeur. Hiermee kunt u activerings-, programmeer- en leerfuncties van TPMS-sensoren uitvoeren.

  Sleutel/EEPROM-programmeur: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch X-PROG 3 programmeur, waarmee u sleutel- en EEPROM-programmeringen kunt uitvoeren. Met deze programmeur kunt u ook informatie van een ECU (Electronic Control Unit) ophalen, lezen, wissen en herschrijven.

  EV-kit: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch EV Kit, hiermee kunt u de batterijpakketten van elektrische voertuigen grondig analyseren en diagnosticeren.

  Vrachtwagenkit: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch Heavy Duty Adaptor Cable Box, hiermee kunt u vrachtwagens, bussen en landbouwmachines mee diagnosticeren.

  Thermische printer: De Launch X-431 PAD VII Elite kan worden uitgebreid met de Launch WiFi-printer, waardoor u in real-time testresultaten direct ter plaatse kunt afdrukken.

  ___________________________________________

  Ondersteunde automerken:

  Europese merken: Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Citroën, Dacia, DR, Ferrari, Fiat, FordEU, GAZ, Iveco, IZH, Jaguar, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Maserati, Maybach, McLaren, Mercedes-Benz, MINI, Opel, PAZ, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, SeAZ, Skoda, Smart, Sprinter, UAZ, Vauxhall, VAZ, Volvo, Volkswagen, Volkswagen CV, ZAZ

  Aziatische merken: Acura, Daewoo, Daihatsu, GTR, Holden, Honda, Hyundai, IKCO, Infiniti, Isuzu, Kia, Lexus, Luxgen, Mahindra, Maruti, Mazda, Mitsubishi, MVM, Nissan, Perodua, Proton, Samsung, SsangYong, Subaru, Suzuki, Tata, Toyota, United Pakistan

  Amerikaanse merken: Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GM, Jeep, Lincoln

  Chinese merken: BAIC, BJEC, Brilliance, BYD, Changan, Changhe, Chery, DFSK, FAW, Foton, Geely, Gonow, GWM, Hafei, Haima, JAC, JAC Refine, Jinlong, JMC, Joylong, Lifan, Maxus, MG, Polarsun, Qoros, Senova, Senoua, Soueast, SGM, SGMW, Shineray, Spark, Trumpchi, Weiwang, Xinkai, Zotye, Zhongxing

  ___________________________________________

  Wat krijgt u geleverd:

  • Launch X-431 PAD VII Elite Uitleesapparaat
  • Launch SmartLink C Interface
  • Launch 16 Pins OBD2 Verlengkabel
  • USB-A - USB-B Verloopkabel
  • USB-A - USB-C Verloopkabel
  • Mini-HDMI - HDMI Verloopkabel
  • RJ45 Netwerkkabel
  • Voedingsadapter
  • Handleiding
  • Opbergkoffer
  • Launch 15 Pins DB15 - 16 Pins OBD2 Verloopkabel
  • Launch 15 Pins DB15 - 16 Pins OBD2 Adapter

  Productspecificaties

  Eigenschappen

  Fabrikant
  Launch
  Model
  X-431 PAD VII Elite
  TeamViewer
  icon-yes-circle-fill
  Garantie
  2 jaar
  Garantieafhandeling
  Via AsTools

  Voertuig(en)

  Voertuigmerk(en)
  Universeel
  E-bike
  icon-no-circle-fill
  Snorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorboot
  icon-no-circle-fill
  Personenauto
  icon-yes-circle-fill
  Bestelauto
  icon-yes-circle-fill
  Autobus
  Optioneel
  Vrachtwagen
  Optioneel
  Trailer
  Optioneel
  Hef- en Hijswerktuigen
  icon-no-circle-fill
  Landbouwmachine
  Optioneel
  Terrein- en bouwmachine
  Optioneel
  Verbrandingsmotor
  Optioneel

  Uitleesapparaat specificaties

  Bekabeld (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Draadloos (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Besturingssysteem
  Android
  Schermformaat
  13,3 inch
  Apparaatgewicht
  2,5 kg
  Touchscreen
  icon-yes-circle-fill
  Processor
  Octa-core processor (2GHz)
  RAM-geheugen
  8GB
  Opslagcapaciteit
  256GB
  Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  WiFi
  icon-yes-circle-fill
  Camera
  icon-yes-circle-fill
  Camera megapixels
  13 MP
  Energiebron
  Batterij
  Batterijcapaciteit
  19000 mAh
  HDMI-uitgang (Beeldscherm)
  icon-yes-circle-fill
  Verstelbare houder
  icon-yes-circle-fill
  Dockingstation
  icon-no-circle-fill

  Diagnosefuncties

  Diagnosedekking
  Alle regeleenheden
  Foutcodes uitlezen
  icon-yes-circle-fill
  Foutcodes wissen
  icon-yes-circle-fill
  Actieve test
  icon-yes-circle-fill
  Speciale functies
  icon-yes-circle-fill
  Live data
  icon-yes-circle-fill
  Freeze frame
  icon-yes-circle-fill
  I/M gereedheidstest
  icon-yes-circle-fill
  O2-sensor monitortest
  icon-yes-circle-fill
  EVAP-systeemtest
  icon-yes-circle-fill
  On-board monitor test
  icon-yes-circle-fill
  Voertuiginformatie uitlezen
  icon-yes-circle-fill
  OBFCM (Onboard Fuel Consumption Monitor)
  icon-yes-circle-fill
  OBFCM-rapport voor de APK
  icon-no-circle-fill

  Onderhoudsfuncties

  Onderhoudsinterval resetten (Service)
  icon-yes-circle-fill
  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF)
  icon-yes-circle-fill
  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF)
  icon-yes-circle-fill
  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR)
  icon-yes-circle-fill
  Injectoren initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  AdBlue-systeem initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Gasklephuis initialiseren (ETC)
  icon-yes-circle-fill
  Lucht/brandstof initialiseren (A/F)
  icon-yes-circle-fill
  Turbo initialiseren (VGT)
  icon-yes-circle-fill
  Transmissie initialiseren (CVT)
  icon-yes-circle-fill
  Koppeling initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC)
  icon-yes-circle-fill
  Elektronische parkeerrem (EPB)
  icon-yes-circle-fill
  ABS-pomp ontluchten (ABS)
  icon-yes-circle-fill
  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)
  icon-yes-circle-fill
  Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS)
  icon-no-circle-fill
  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS)
  icon-yes-circle-fill
  Luchtvering initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Hydraulische lift initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS)
  icon-yes-circle-fill
  Adaptieve koplamp initialiseren (AFS)
  icon-yes-circle-fill
  Startonderbreker initialiseren (IMMO)
  icon-yes-circle-fill
  Kilometertellerstand opvragen (ODO)
  icon-no-circle-fill
  Kilometertellerstand correctie (ODO)
  icon-no-circle-fill
  Adaptive cruise control initialiseren (ACC)
  icon-yes-circle-fill
  Motorregeleenheid resetten (ECU)
  icon-yes-circle-fill
  Beenruimtemodule resetten (FRM)
  icon-yes-circle-fill
  Stoelbezettingssensor initialiseren (SRS)
  icon-yes-circle-fill
  Crash-data resetten (SRS)
  icon-no-circle-fill
  Poortmodule initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Airco initialiseren (A/C)
  icon-yes-circle-fill
  Hoge voltage systeem (HV)
  icon-yes-circle-fill
  Snelheidlimiet initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Bandenmaat initaliseren
  icon-yes-circle-fill
  Systeemtaal initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Transportmodus initaliseren
  icon-yes-circle-fill
  Start/stop initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Regen/lichtsensor initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Deurraam/panoramaraam initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Hoofdstation bediengshendels initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Elektronische waterpomp activeren
  icon-yes-circle-fill
  Powerbalans
  icon-yes-circle-fill

  TPMS functies

  TPMS-sensordiagnose
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID handmatig aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID automatisch aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door activering
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door OBD
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor opnieuw aanleren
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor programmeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill
  Bandenspanning, temperatuur en batterijpercentage uitlezen
  icon-no-circle-fill

  Sleutelfuncties

  Sleuteltransponder lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  Sleutelfrequentie detectie (RKE & RF)
  icon-no-circle-fill
  Sleutelprogrammeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill

  Regeleenheidfuncties

  EEPROM-chip lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  ECU regeleenheid lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  TCU regeleenheid lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  IMMO regeleenheid lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  Airbagmodule lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  Body/Chassis overige modules lezen/schrijven
  icon-no-circle-fill
  Programmeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill

  EV-functies

  Diagnose van hoogspanningssysteem
  icon-no-circle-fill
  Diagnose van het batterijpakket
  icon-no-circle-fill

  Meetfuncties

  Multimetermodus
  icon-no-circle-fill
  Spanningsdetectiemodus
  icon-no-circle-fill
  Stroomdetectiemodus
  icon-no-circle-fill
  Oscilloscoopmodus
  icon-no-circle-fill

  Speciale functies

  Automatisch VIN-scan
  icon-yes-circle-fill
  Camera kenteken/VIN-scan
  icon-yes-circle-fill
  Voertuiggeschiedenis
  icon-yes-circle-fill
  Diagnosetopologieweergave
  icon-yes-circle-fill
  Geleide functies
  icon-yes-circle-fill
  Bedradingsschema
  icon-no-circle-fill
  Technische informatie
  icon-no-circle-fill
  Intelligente diagnose (TSB)
  icon-no-circle-fill
  Remote expert
  icon-yes-circle-fill
  Retrofitting
  icon-yes-circle-fill
  Verborgen functies
  icon-yes-circle-fill
  Online softwarecodering
  icon-yes-circle-fill
  Offline ECU-programmering
  icon-yes-circle-fill
  Online ECU-programmering
  icon-yes-circle-fill

  Speciale communicatieprotocollen

  Protocol D-DPU
  icon-yes-circle-fill
  Protocol J2534
  icon-yes-circle-fill
  Protocol RP1210
  icon-yes-circle-fill
  Protocol DoIP
  icon-yes-circle-fill
  Protocol CAN FD
  icon-yes-circle-fill

  Uitleesapparaat toevoegingen (Add-on)

  ADAS kalibratie (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Videoscope (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Accutester (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Oscilloscoop (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Sensorbox (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  TPMS programmeur (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Sleutelprogrammeur (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  EV-kit (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Vrachtwagenkit (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Thermische printer (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Thermische camera (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Werklicht (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Werkplaatshandboek (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  FCA (Secure Gateway Access)
  icon-yes-circle-fill
  Renault (Secure Gateway Access)
  icon-yes-circle-fill

  Printfuncties

  Printen van diagnoserapporten
  icon-yes-circle-fill
  Printen via WiFi/Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  Printen via USB-kabel
  icon-yes-circle-fill
  Werkplaatsinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantenbeheer
  icon-no-circle-fill
  Pre-scan en post-scan
  icon-yes-circle-fill

  Updates

  Licentieplicht
  icon-no-circle-fill
  Gratis update termijn
  2 jaar
  Updatekosten (Jaarlijks)
  Update ophaalmethode
  In-app

  Reviews

  5 / 5Based on 2 reviews
  • 5 / 5
   Gepost door: Rick op 16 Maart 2022
   Was de investering zeker waard, makkelijk gezegd is het all-in-one uitleesapparaat.
  • 5 / 5
   Gepost door: jan op 11 Maart 2022
   Super product om efficiënt te kunnen werken.
  Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Launch Launch X-431 PAD VII Elite Auto Uitleesapparaat
  LaunchLaunch X-431 PAD VII Elite Auto Uitleesapparaat
  Niet op voorraad

  Deliverytime

  €4.249,95€3.999,95 Incl. btw
  Bekijken
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »