Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
Gratis verzenden binnen Nederland & België!
2 jaar garantie op je product
thuiswinkelwaarborg consumentthuiswinkel waarborg
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Tijdelijke speciale aanbiedingen op geselecteerde producten. BEKIJK AANBIEDINGEN

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  Gratis verzenden binnen Nederland & België!
  2 jaar garantie op je product

  Tijdelijke speciale aanbiedingen op geselecteerde producten. BEKIJK AANBIEDINGEN

  Topdon Phoenix Max Auto Uitleesapparaat

  Productomschrijving

  De Topdon Phoenix Max is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 13,3 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 2,0GHz octa-core processor, 8GB ram, 256GB opslagruimte en geleverd met een twee jarige licentie.

  ___________________________________________

  Diagnosefuncties:

  Voertuigidentificatie: De Topdon Phoenix Max biedt verschillende methoden voor voertuigidentificatie:

  • Automatische VIN-scan: Met de nieuwste automatische VIN-scanfunctie van de Topdon Phoenix Max kunt u voertuigen snel identificeren via het CAN-netwerk met slechts één klik.
  • Camera VIN-scan: Maak eenvoudig een foto van de VIN-sticker met de Topdon Phoenix Max voor snelle voertuigidentificatie.
  • Handmatige VIN-invoer: Voor voertuigen die de automatische VIN-scan niet ondersteunen, kunt u de VIN handmatig invoeren met behulp van de Topdon Phoenix Max.
  • Handmatige voertuigselectie: Als de VIN van het voertuig niet automatisch kan worden opgehaald vanuit de ECU, biedt de Topdon Phoenix Max de mogelijkheid om het voertuig handmatig te selecteren.
  • Alternatieve voertuigidentificatie: Indien de Topdon Phoenix Max het voertuig niet kan identificeren, kunt u gebruikmaken van de generieke EOBD-diagnosefunctie.

   

  Automatische- en handmatige scan: Nadat u toegang heeft tot de diagnosesectie, kunt u kiezen uit twee opties:

  1. Automatische scan: Hiermee start u een automatische scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
  2. Handmatige scan: Hiermee start u een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.

  Automatische scan: Het hoofdgedeelte van het automatische scanscherm toont een systeemlijst met de regeleenheden.

  • Rood - Er is een foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.
  • Groen - Er is geen foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.

  Handmatige scan: Nadat u een regeleenheid handmatig heeft geselecteerd, kunt u kiezen uit de volgende opties:

  • ECU-informatie
  • Foutcodes uitlezen
  • Foutcodes wissen
  • Live-data
  • Actieve test
  • Speciale functies
  • Programmeren/aanpassingen

  ECU-informatie: Hiermee kunt u specifieke informatie uitlezen die is opgeslagen in de ECU, zoals het modulenummer, het type regeleenheid, het softwarecoderingsnummer, het softwareversienummer, het hardwareonderdeelnummer en het hardwareversienummer.

  Foutcodes uitlezen: Hiermee kunt u foutcodes uitlezen die zijn gevonden in de geselecteerde regeleenheid.

  Foutcodes wissen: Hiermee kunt u alle huidige en opgeslagen foutcodes van de geselecteerde regeleenheid wissen.

  Live-data: Wanneer u de live-data functie selecteert, kunt u de actuele parameters van de sensoren bekijken. U kunt kiezen uit de volgende 3 weergavemodi:

  • Tekstmodus: Dit is de standaardmodus waarin de parameters in tekst en in lijstformaat worden weergegeven.
  • Golfvormige grafiekmodus: Hiermee worden de parameters weergegeven in golfvormige grafieken.
  • Gecombineerde grafieken: Hiermee kunt u grafieken samenvoegen om vergelijkingen te maken in verschillende kleuren.

  Actieve test: Met actieve tests, ook wel actuator tests genoemd, kunt u bi-directionele diagnostische tests uitvoeren op voertuigsystemen en -componenten. Met deze tests kunt u de scanner tijdelijk gebruiken om een voertuigsysteem of -onderdeel te activeren of te besturen. Wanneer u de test verlaat, keert het systeem/onderdeel terug naar de normale werking.

  Speciale functies: Met deze functie kunt u verschillende aanpassingen aan de componenten uitvoeren, zoals herkalibratie of configuratie van bepaalde componenten nadat ze zijn vervangen of gerepareerd.

  Programmeren/aanpassingen: Met de programmeer/aanpassing functie kunt u de voertuigregelmodules opnieuw flashen. Hiermee kunt u de computersoftware van het voertuig bijwerken naar de nieuwste versie, evenals adaptiegegevens van bepaalde componenten herprogrammeren na een reparatie of vervanging.

  • Codering: Deze functie toont een lijst met voertuigcomponenten en de bijbehorende coderingsinformatie.
  • Aanpassing: Met deze functie krijgt u informatie over de hardware, de huidige softwareversie en de nieuwste softwareversies die moeten worden geprogrammeerd in de regeleenheid.

   

  Algemene EOBD/OBDII-testen:

  De EOBD/OBDII-testen bieden een efficiëntere methode voor het inspecteren van het systeem dat verantwoordelijk is voor het branden van het motormanagementlampje in relatie tot emissiecomponenten.

  Foutcodes uitlezen: Met de functie "Foutcodes uitlezen" kunt u de opgeslagen foutcodes, wachtende foutcodes en permanente foutcodes die in de regelmodule zijn gevonden, bekijken. Deze foutcodes geven informatie over eventuele problemen of storingen in het voertuig. Door de foutcodes uit te lezen, kunt u inzicht krijgen in de specifieke problemen die zich voordoen en de nodige stappen ondernemen om ze op te lossen.

  Foutcodes wissen: Met de functie "Foutcodes wissen" kunt u alle huidige en opgeslagen storingscodes van de controlemodule verwijderen. Dit is handig nadat u eventuele reparaties of onderhoudswerkzaamheden heeft uitgevoerd en de problemen zijn verholpen. Het wissen van de foutcodes zorgt ervoor dat het controlesysteem opnieuw wordt geïnitialiseerd en de storingen worden gewist. Hierdoor kan het systeem nieuwe gegevens verzamelen en eventuele nieuwe problemen detecteren. Het is belangrijk op te merken dat het wissen van de foutcodes de diagnosegegevens verwijdert en dat het raadzaam is om eerst een volledige diagnose uit te voeren voordat u de foutcodes wist. Op die manier kunt u zeker zijn dat eventuele onderliggende problemen correct zijn opgelost voordat u de foutcodes wist.

  Live Data: De "Live Data"-functie stelt u in staat om real-time PID-gegevens (Parameter ID) van de elektronische regelmodule van het voertuig te bekijken, vast te leggen en af te spelen. Met Live Data kunt u de werking van verschillende systemen en sensoren in uw voertuig controleren terwijl het in bedrijf is. U kunt gegevens bekijken zoals motortoerental, koelvloeistoftemperatuur, brandstofdruk, snelheid, zuurstofsensorwaarden en nog veel meer. Het biedt u de mogelijkheid om de prestaties en het gedrag van uw voertuig in real-time te analyseren.

  • Gegevens bekijken: Met de functie "Gegevens bekijken" kunt u in real-time de PID-gegevens van de elektronische regelmodule van uw voertuig bekijken. Dit omvat sensorgegevens, de bediening van schakelaars, spoelen en relais, en andere relevante gegevens. Door de gegevens te bekijken, kunt u de prestaties en het gedrag van verschillende componenten en systemen in uw voertuig monitoren.
  • Gegevens opnemen: Met de functie "Gegevens opnemen" kunt u PID's (Parameter ID's) vastleggen om u te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die op geen enkele andere manier kunnen worden vastgesteld. Deze functie stelt u in staat om specifieke gegevensvariabelen te selecteren en ze gedurende een bepaalde periode op te nemen terwijl u met uw voertuig rijdt. Hierdoor kunt u achteraf de opgenomen gegevens analyseren en patronen of afwijkingen identificeren die kunnen wijzen op potentiële problemen.
  • Gegevens afspelen: Met de functie "Gegevens afspelen" kunt u eerder opgenomen PID-gegevens afspelen voor analyse en diagnose. Nadat u gegevens heeft opgenomen met de functie "Gegevens opnemen", kunt u deze later afspelen.

  Freeze Frame: De "Freeze Frame"-functie biedt een momentopname van kritieke voertuigbedrijfsomstandigheden die automatisch worden vastgelegd door de boordcomputer op het moment dat een storingscode wordt ingesteld. Het is een waardevolle functie om te helpen bij het diagnosticeren van problemen, omdat het u in staat stelt de exacte omstandigheden te bekijken waarin de fout is opgetreden. Met Freeze Frame kunt u belangrijke gegevens bekijken, zoals motortoerental, voertuigsnelheid, koelvloeistoftemperatuur en andere relevante parameters op het moment van de fout. Deze informatie kan u helpen bij het identificeren van de oorzaak van het probleem en het nemen van de juiste maatregelen om het op te lossen.

  I/M Readiness: De "I/M Readiness"-functie biedt u een handige momentopname van de werking van het emissiesysteem op OBDII/EOBD-voertuigen. I/M (Inspection and Maintenance) Readiness verwijst naar de status van de verschillende emissiegerelateerde systemen in uw voertuig. Het is een belangrijke functie om te controleren of uw voertuig klaar is voor emissietesten, zoals vereist bij inspecties of voertuigregistratie. Door de I/M Readiness te controleren, kunt u zien of alle emissiesystemen correct functioneren en of er geen storingen zijn die van invloed kunnen zijn op de uitstoot van schadelijke stoffen.

  O2-sensor monitortest: De "O2-sensor monitortest"-functie is ontworpen om te voldoen aan de vereisten van OBD II-regelgeving, die voorschrijft dat bepaalde voertuigen worden gecontroleerd en getest op de werking van hun zuurstofsensoren (O2-sensoren) met betrekking tot emissiegerelateerde storingen. Met deze test kunt u de voltooide O2-sensormonitortestresultaten ophalen. De O2-sensoren spelen een cruciale rol bij het regelen van de brandstof-luchtmengverhouding in de motor en het bewaken van de efficiëntie van de katalysator. Door de O2-sensor monitortest uit te voeren, kunt u de werking van de zuurstofsensoren controleren en eventuele storingen of defecten in deze sensoren detecteren. Dit helpt bij het behoud van een optimale brandstofefficiëntie en vermindering van schadelijke emissies.

  EVAP-systeemtest: Met de "EVAP-systeemtest"-functie kunt u een lektest uit te voeren voor het EVAP-systeem van uw voertuig. Het EVAP-systeem is verantwoordelijk voor het opvangen en opslaan van brandstofdampen om schadelijke emissies te verminderen. Met deze test kunt u controleren op eventuele lekken in het systeem, die kunnen leiden tot brandstofverlies en verhoogde uitstoot. Hoewel de Topdon Phoenix Max de lektest zelf niet uitvoert, stuurt het een signaal naar de boordcomputer van het voertuig om de test te starten. Hierdoor kunt u nauwkeurige resultaten verkrijgen en eventuele problemen met het EVAP-systeem snel identificeren. De EVAP-systeemtest is een essentiële functie voor het behoud van een goede werking van het emissieregelsysteem van uw voertuig.

  On-Board Monitor: De "On-Board Monitor"-testfunctie is handig na onderhoud of het wissen van het geheugen van een voertuig-ECU. Het ontvangt testresultaten voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die niet continu worden gecontroleerd voor niet-CAN-voertuigen. Voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor zowel continu gecontroleerde als niet-continu gecontroleerde emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen.

  Componententest: Met de "Componententest"-functie van de Topdon Phoenix Max kunt u de werking van specifieke voertuigcomponenten en -systemen controleren. Door het uitvoeren van gerichte tests op verschillende onderdelen, zoals sensoren, actuatoren en schakelaars, kunt u de functionaliteit en prestaties van deze componenten evalueren.

  Voertuiginformatie: Met de "Voertuiginformatie"-functie kunt u het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-ID-nummers (CIN's) en kalibratieverificatienummers ophalen. Door toegang te krijgen tot deze informatie kunt u nauwkeurige en gedetailleerde gegevens verkrijgen over het specifieke voertuigmodel en de configuratie. Dit is vooral handig bij het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, omdat het u helpt bij het identificeren van de juiste onderdelen en procedures die relevant zijn voor het voertuig.

  Voertuigstatus: De "Voertuigstatus"-functie wordt gebruikt om de huidige status van het voertuig te controleren. Met deze functie kunt u belangrijke gegevens controleren, zoals communicatieprotocollen van OBD II-modules, het aantal opgehaalde foutcodes en de status van het storing indicator lampje (MIL). Dit stelt u in staat om snel de gezondheidstoestand van het voertuig te beoordelen en potentiële problemen te identificeren. Bovendien worden aanvullende informatie en statusindicatoren weergegeven, zodat u een volledig overzicht heeft van de conditie van het voertuig.

   

  Onderhoudsfuncties:

  Onderhoudsinterval resetten (Service): Met dit onderhouds-functie kunt u na het uitvoeren van een onderhoud de kilometerstand of rijtijd terug op nul zetten, zodat het onderhoudslampje uit gaat en het systeem een nieuwe onderhoudscyclus start. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de motorolie is ververst.
  2. Wanneer de oliesensor is vervangen.
  3. Wanneer er een onderhoud is uitgevoerd aan de auto.

  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Met dit onderhouds-functie kunt u de ECU aansturen om een geforceerde regeneratie te doen, ook kunt u componenten/sensoren opnieuw aanleren, nadat dit vervangen zijn. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de uitlaatgastegendruksensor is vervangen.
  2. Wanneer de diesel roetfilter is vervangen.
  3. Wanneer de diesel roetfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft.
  4. Wanneer er een nieuwe NOx-sensor is gemonteerd.

  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF): Met dit onderhouds-functie kunt u de ECU aansturen om een geforceerde regeneratie te doen, ook kunt u componenten/sensoren opnieuw aanleren, nadat dit vervangen zijn. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de uitlaatgastegendruksensor is vervangen.
  2. Wanneer de benzine roetfilter is vervangen.
  3. Wanneer de benzine roetfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft.
  4. Wanneer er een nieuwe NOx-sensor is gemonteerd.

  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Met dit onderhouds-functie kunt u de EGR-klep opnieuw kalibreren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de EGR-klep is vervangen.
  2. Wanneer de EGR-klep is schoongemaakt.

  Injectoren initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de diesel injectoren opnieuw herprogrammeren in de regeleenheid, zodat de juiste hoeveelheid diesel wordt ingespoten in de cilinders. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de ECU is vervangen.
  2. Wanneer de injector is vervangen.

  AdBlue-systeem initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de AdBlue systeem resetten naar de basiswaarden. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de AdBlue-injector is vervangen.
  2. Wanneer de AdBlue-vloeistof is bijgevuld.

  Gasklephuis initialiseren (ETC): Met dit onderhouds-functie kunt u de gasklephuis opnieuw initialiseren, zodat de leerwaarde van de gasklephuis terugkeert naar de begintoestand. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de gasklephuis is vervangen.
  2. Wanneer de gasklephuis is schoongemaakt.
  3. Wanneer de accu is losgekoppeld.

  Lucht/brandstof initialiseren (A/F): Met dit onderhouds-functie kunt u de lucht/brandstof verhouding instellen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de auto op een andere octaangehalte brandstof gaat rijden.

  Turbo initialiseren (VGT): Met dit onderhouds-functie kunt u de aangeleerde waarden van de turbo resetten. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de turbo is vervangen.
  2. Wanneer de wastegate actuator van de turbo is vervangen.

  Transmissie initialiseren (VGT): Met dit onderhouds-functie kunt u de transmissie opnieuw initialiseren, wanneer de niet vloeiend schakelt. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de versnellingsbak is gedemonteerd.
  2. Wanneer de versnellingsbak is gerepareerd.

  Koppeling initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de koppeling opnieuw kalibreren van semi-automaatbakken. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de koppelingsplaat is vervangen.
  2. Wanneer de schakelrobot is vervangen.

  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC): Met dit onderhouds-functie kunt u de bewerkingstolerantie van de krukastandwiel aan de krukaspositiesensor opnieuw herinleren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de ECU is vervangen.
  2. Wanneer de krukaspositiesensor is vervangen.
  3. Wanneer de krukasvliegwiel is vervangen.
  4. Wanneer de foutcode P1336 is opgeslagen.

  Elektronische parkeerrem (EPB): Met dit onderhouds-functie kunt u de elektronische achter parkeerremmen terugstellen, zodat u de:

  1. Achterremblokken kunt vervangen.
  2. Achterremschijven kunt vervangen.
  3. Rembloksensoren kunt vervangen.
  4. Remklauwen kunt vervangen.

  ABS-pomp ontluchten (ABS): Met dit onderhouds-functie kunt u de ABS-pomp geforceerd ontluchten en de remdruk herstellen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de ABS-computer wordt vervangen.
  2. Wanneer de ABS-pomp wordt vervangen.
  3. Wanneer de hoofdremcilinder wordt vervangen.
  4. Wanneer de remcilinder wordt vervangen.
  5. Wanneer de remleiding wordt vervangen.

  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS): Met dit onderhouds-functie kunt u de bandenspanning waarschuwingslampje resetten. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de bandenspanning is te laag.
  2. Wanneer de bandenspanning controleapparaat is vervangen/geïnstalleerd.
  3. Wanneer de band is vervangen.

  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS): Met dit onderhouds-functie kunt u de stuurhoeksensor opnieuw kalibreren, zodat de auto zijn nulpuntpositie herkend. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de stuurhoeksensor is vervangen.
  2. Wanneer de G-sensor is vervangen.

  Luchtvering initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de ophanging kalibreren, zodat de auto de juiste lichaamshoogte heeft. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de lichaamshoogtesensor is vervangen.
  2. Wanneer de luchtveersysteem is vervangen.
  3. Wanneer de stuurmodule is vervangen.
  4. Wanneer de voertuigniveau niet correct is.

  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS): Met dit onderhouds-functie kunt u de bewakingseenheid van de accu resetten, zodat de regeleenheiden de juiste informatie van de accusensor ontvangen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de hoofdaccu wordt vervangen.
  2. Wanneer de accusensor wordt vervangen.

  Adaptieve koplampen initialiseren (AFS): Met dit onderhouds-functie kunt u de adaptieve koplampen opnieuw initialiseren. Afhankelijk van de omgevingslichtintensiteit kan het adaptieve koplampsysteem beslissen of de koplampen automatisch moeten worden ingeschakeld en de koplampverlichtingshoek tijdig moeten worden aangepast terwijl het voertuig wordt bewaakt met de snelheid en de lichaamshouding. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de adaptieve koplampen zijn vervangen.
  2. Wanneer de niveau-sensor is vervangen.
  3. Wanneer de xenon lampen zijn vervangen.

  Startonderbreker initialiseren (IMMO): Met dit onderhouds-functie kunt u de sleutel opnieuw matchen met de immobilizer, zodat de start onderbreker wordt opgeven. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de contactsleutel is vervangen.
  2. Wanneer de contactschakelaar is vervangen.
  3. Wanneer de batterij van de sleutel is vervangen.

  Adaptieve cruise control initialiseren (ACC): Met dit onderhouds-functie kunt u de adaptieve cruise control uitlijnen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de ACC-sensor is vervangen.

  Motorregeleenheid resetten (ECU): Met dit onderhouds-functie kunt u aan de motorregeleenheid een harde reset uitvoeren.

  Been ruimte module resetten (FRM): Met dit onderhouds-functie kunt u de beenruimte module resetten (FRM). Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer u tijdens een diagnose van een BMW of MINI auto het foutcode 9CBC tegenkomt.

  Stoelbezettingssensor initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de airbag stoelbezitting sensor kalibreren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de airbag stoelbezitting sensor is vervangen.

  Poortmodule initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de poortmodule herkalibreren.

  Airco initialiseren (A/C): Met dit onderhouds-functie kunt u de aangeleerde waarden van de aircopomp resetten. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de aircopomp is vervangen.

  Hoge voltage systeem (HV): Met dit onderhouds-functie kunt u de hoogspanning systeem controleren in onbekrachtigde toestand. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer u een diagnose wilt uitvoeren aan de HV-systeem.

  Bandmaat initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de bandenmaat wijzigen in de ECU. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer er een andere maat banden worden gemonteerd.

  Systeemtaal initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de taal wijzigen van de voertuig. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer u de taal wilt wijzigen van de instrumentpaneel.

  Transportmodus initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de transportmodus activeren en deactiveren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd: 

  1. Wanneer de auto wordt getransporteerd.
  2. Wanneer de auto is getransporteerd.

  Start/stop initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de start/stop systeem inschakelen of uitschakelen. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer u de start/stop systeem van de auto wilt inschakelen.
  2. Wanneer u de start/stop systeem van de auto wilt uitschakelen.

  Regen/lichtsensor initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de regen/lichtsensor herkalibreren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer u de regen/lichtsensor heeft vervangen

  Deurraam/panoramaraam initialiseren: Met dit onderhouds-functie kunt u de positie van de deurraam en panoramaraam initialiseren. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de deurraam is vervangen.
  2. Wanneer de panoramaraam is vervangen.
  3. Wanneer de positie onbekend is voor de regeleenheid.

  Elektronische waterpomp starten: Met dit onderhouds-functie kunt u de elektronische waterpomp starten aansturen en het koelsysteem ontluchten. Dit moet in de volgende gevallen worden uitgevoerd:

  1. Wanneer de elektronische waterpomp is vervangen.
  2. Wanneer de koelvloeistof wordt ververst.

  Powerbalans: Met dit onderhouds-functie kunt u de verbranding in golfvormige grafiek van elke cilinder analyseren, door gebruik te maken van de live-data functie.

   

  Speciale functies:

  Online ECU-programmering: De Topdon Phoenix Max stelt u in staat om verbinding te maken met de Topdon-servers, hiermee kunt u regeleenheden programmeren mee uitvoeren en de regeleenheid voorzien van een nieuwe verbeterde software. Geschikt voor Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Subaru en Volkswagen.

  Offline ECU-programmering: De Topdon Phoenix Max stelt u ook in staat om de softwareprogramma van de originele module op te slaan en te schrijven naar de nieuwe module. Geschikt voor Ford, Mazda, Opel en Vauxhall.

  Online software coderen: Met de online software codeer functie, kunt u met de Topdon Phoenix Max van de Topdon-servers softwarecodes van de originele module ophalen en herschrijven naar de nieuwe module. Geschikt voor Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Renault, Seat, Skoda en Volkswagen.

  Verborgen functies: Met de Topdon Phoenix Max kunt u verborgen functies inschakelen of uitschakelen, zoals automatische inklapfunctie van de zijspiegels en gordelwaarschuwingsgeluiden in of uitschakelen. Geschikt voor Audi, BMW, Chrysler, Dodge, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Porsche, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen.

  Retrofitting: Met de Topdon Phoenix Max kunt u ook de auto aanleren, nadat u een component achteraf heeft ingebouwd zoals instapverlichting.

  Geleide functies: Met de geleide functies kunt u de instructies op het scherm volgen voor een aantal ingewikkelde onderhouds-functies. In de stappenplan wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een basisinstelling van sensoren en actuatoren kunt uitvoeren. Geschikt voor Audi, Seat, Skoda en Volkswagen.

   

  Speciale communicatie protocollen:

  Protocol D-DPU: De Topdon MDCI Pro ondersteunt het D-DPU protocol, hiermee krijgt u toegang tot meerdere gestandaardiseerde protocollen voor OEM-diagnose.

  Protocol J2534: De Topdon MDCI Pro ondersteunt het J2534 protocol, door samen te werken met een PC waarop de OEM-diagnosesoftware is geïnstalleerd, kunt u de auto regeleenheden flashen van nieuwe software met behulp van de Topdon MDCI Pro interface.

  Protocol RP1210: De Topdon MDCI Pro ondersteunt het RP1210 protocol, door samen te werken met een PC waarop de OEM-diagnosesoftware is geïnstalleerd, kunt u de vrachtwagen regeleenheden flashen van nieuwe software met behulp van de Topdon MDCI Pro interface.

  Protocol DOIP: De Topdon MDCI Pro ondersteunt het DOIP protocol, hiermee kunt u jongere automodellen van het merk Volvo, Jaguar, Land Rover en BMW uitlezen vanaf het Diagnostics Over Internet Protocol (DOIP).

  Protocol CAN FD: De Topdon MDCI Pro ondersteunt het CAN FD protocol, hiermee kunt GM, Jaguar en Land Rover voertuigen die uitgevoerd zijn met de CAN FD protocol uitlezen op foutcodes, wissen van foutcodes, live-data uitlezen en speciale procedures uitvoeren.

  ___________________________________________

  Voertuiggeschiedenis:

  Dit functie slaat de records op van de geschiedenis van het geteste voertuig, inclusief voertuiginformatie en de opgehaalde storingscodes van de eerdere diagnostische sessies, en geeft alle informatie weer in een gemakkelijk te controleren tabellijst, waarop u samengevatte details kunt bekijken en handmatig andere informatie kunt invoeren over het geteste voertuig en diagnostische logboekregistratie. De voertuiggeschiedenis biedt ook directe toegang tot het eerder geteste voertuig en stelt u in staat de diagnostische sessie opnieuw te starten zonder de voertuigidentificatie opnieuw uit te voeren.

   

  Werkplaatsinformatie:

  Met het formulier werkplaatsinformatie kunt u gedetailleerd werkplaatsinformatie, zoals winkelnaam, adres, telefoonnummer en andere opmerkingen, die bij het afdrukken van voertuigdiagnoserapporten en andere bijbehorende testbestanden zal verschijnen als de kop van de afgedrukte documenten.

   

  Klantinformatie:

  Met het formulier klantinformatie kunt u gedetailleerd klantinformatie, zoals klantnaam, voertuigmerk, voertuigmodel, chassisnummer en andere opmerkingen, die bij het afdrukken van voertuigdiagnoserapporten en andere bijbehorende testbestanden zal verschijnen als de kop van de afgedrukte documenten.

   

  Klantenbeheer:

  Met de functie klantenbeheer kunt u een klant aanmaken en bewerken. Het helpt u bij het opslaan en ordenen van alle klantinformatie accounts die zijn gecorreleerd met de bijbehorende geschiedenisrecord van de geteste voertuigen, wat een geweldige ondersteuning voor de inrichting van de dagelijkste werkplaatsactiviteiten is.

   

  Diagnose rapport:

  Met de Topdon Phoenix Max kunt u diagnose rapporten aanmaken en opslaan, dit kan aangepast worden met werkplaats- voertuig- klantinformatie en bekeken, opgeslagen of afgedrukt worden in meerdere toepassingen.

   

  Pre-scan en post-scan:

  Met de pre-scan en post-scan functie kunt u een rapportverslag maken voor de reparatie en na de reparatie van de opgeloste en onopgeloste storingscodes van de auto.

  • Pre-scan-rapport afdrukken: Met dit functie kunt u een diagnose rapportbestand met de actuele foutcodes met de foutcodedetails genereren en indienen. Het rapport kan aangepast worden met winkel- en voertuiginformatie.
  • Post-scan-rapport afdrukken: Bewijst dat alle foutcodes op het pre-scan-rapport zijn opgelost.

   

  Remote expert:

  De remote expert is een functie dat technici met onafhankelijke moduleprogrammeurs en systeemexperts verbindt, die het peer-to-peer-netwerk gebruiken om de benodigde services op afstand uit te voeren. Met behulp van de Topdon Phoenix Max kan de technicus eenvoudig de bestelling plaatsen met het voertuigidentificatie en het probleem voorleggen aan de Expert-gemeenschap. De expert zal een offerte opstellen voor het klus en indienen. Zodra de prijs is vastgesteld, verbindt de Expert met de hardware en het Topdon Phoenix Max met één van de meerdere Pass-Thru-servers van Topdon.

   

  Hulp op afstand:

  Met hulp op afstand kunt u ondersteuning op afstand krijgen van AsTools of Topdon met het applicatie Teamviewer/Quicksupport wanneer u een probleem ondervindt met de Topdon-producten.

  ___________________________________________

  Uitleesapparaat toevoegingen (Add-on):

  ADAS kalibratie: De Topdon Phoenix Max kan uitgebreid worden met de ADAS-kalibratie scherm, hiermee kunt u een breed scala aan camera`s en radars rijhulpsystemen aan de voorkant voor het Lane Departure Warning-systeem, adaptieve cruise control en de camera voor adaptieve koplampen kalibreren. 

  Accutester: De Topdon Phoenix Max kan uitgebreid worden met de Topdon BT Mobile Lite of Topdon BT Mobile ProS accutester, hiermee kunt u eenvoudig de accu, startmotor en dynamo testen van 12V-voertuigen.

  Sleutel/EEPROM programmeur: De Topdon Phoenix Max kan uitgebreid worden met de Topdon T-Ninja Box programmeur, hiermee kunt u sleutel en EEPROM programmeringen mee uitvoeren. Ook kunt u motorregeleenheid (ECU) en versnellingsbak (TCU) informatie ophalen, lezen, wissen en overschrijven.

  Vrachtwagen kit: De Topdon Phoenix Max kan uitgebreid worden met de Topdon HD Cable Set, hiermee kunt u vrachtwagens, bussen en landbouwmachines mee diagnosticeren.

  ___________________________________________

  Ondersteunde automerken:

  Europa: Abarth / Alfa Romeo / Aston Martin / Audi / Bentley / BMW / Bugatti / Citroën / Dacia / DR / Ferrari / Fiat / FordEU / GAZ / Iveco / IZH / Jaguar / Lamborghini / Lancia / Land Rover / Maserati / Maybach / McLaren / Mercedes-Benz / MINI / Opel / PAZ / Peugeot / Porsche / Renault / Rolls-Royce / Rover / Saab / Seat / SeAZ / Skoda / Max / Sprinter / UAZ / Vauxhall / VAZ / Volvo / Volkswagen / Volkswagen CV / ZAZ

  Azië: Acura / Daewoo / Daihatsu / GTR / Holden / Honda / Hyundai / IKCO / Infiniti / Isuzu / Kia / Lexus / Luxgen / Mahindra / Maruti / Mazda / Mitsubishi / MVM / Nissan / Perodua / Proton / Samsung / SsangYong / Subaru / Suzuki / Tata / Toyota / United Pakistan

  Amerika: Buick / Cadillac / Chevrolet / Chrysler / Dodge / Ford / GM / Jeep / Lincoln

  China: BAIC / BJEC / Brilliance / BYD / Changan / Changhe / Chery / DFSK / FAW / Foton / Geely / Gonow / GWM / Hafei / Haima / JAC / JAC Refine / Jinlong / JMC / Joylong / Lifan / Maxus / MG / Polarsun / Qoros / Senova / Senoua / Soueast / SGM / SGMW / Shineray / Spark / Trumpchi / Weiwang / Xinkai / Zotye / Zhongxing

  ___________________________________________

  Wat krijgt u geleverd:

  • Topdon Phoenix Max Uitleesapparaat
  • Topdon MDCI Pro Interface
  • Topdon 16 Pins OBD2 Verlengkabel
  • USB-A - USB-B Verloopkabel
  • USB-A - USB-C Verloopkabel
  • USB-A - RJ45 Netwerk Verloopkabel
  • RJ45 Netwerkkabel
  • Oplaadstekker
  • Handleiding
  • Opbergkoffer
  • Docking Station
  • Accuklemmen Verloopkabel
  • Sigarettenaansteker Verloopkabel
  • Topdon RJ45 Netwerk - 16 Pins OBD2 Verloopkabel
  • Topdon 15 Pins DB15 - 16 Pins OBD2 Verloopkabel
  • Topdon Honda 3 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon Chrysler 6 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon GM/VAZ 12 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon Toyota 17 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon BMW 20 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon Toyota 22 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon Mercedes-Benz 38 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Adapter
  • Topdon Fiat 3 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Verloopkabel
  • Topdon Mitsubishi/Hyundai 12+16 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Verloopkabel
  • Topdon Nissan 14+16 Pins OBD1 - 15 Pins DB15 Verloopkabel

  Productspecificaties

  Eigenschappen

  Fabrikant
  Topdon
  Model
  Phoenix Max
  TeamViewer
  icon-yes-circle-fill
  Garantie
  2 jaar
  Garantieafhandeling
  Via AsTools

  Voertuig(en)

  Voertuigmerk(en)
  Universeel
  Personenauto
  icon-yes-circle-fill
  Bestelauto
  icon-yes-circle-fill
  Vrachtwagen
  icon-no-circle-fill
  Bedrijfswagen
  icon-no-circle-fill
  Snorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorfiets
  icon-no-circle-fill
  Motorboot
  icon-no-circle-fill

  Uitleesapparaat specificaties

  Bekabeld (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Draadloos (Diagnose)
  icon-yes-circle-fill
  Besturingssysteem
  Android
  Schermformaat
  13,3 inch
  Apparaatgewicht
  2,92 kg
  Touchscreen
  icon-yes-circle-fill
  Processor
  Octa-core processor (2,0GHz)
  RAM-geheugen
  8GB
  Opslagcapaciteit
  256GB
  Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  WiFi
  icon-yes-circle-fill
  Camera
  icon-yes-circle-fill
  Camera megapixels
  13 MP
  Energiebron
  Batterij
  Batterijcapaciteit
  18600 mAh
  HDMI-uitgang (Beeldscherm)
  icon-yes-circle-fill
  Verstelbare houder
  icon-yes-circle-fill
  Dockingstation
  icon-yes-circle-fill

  Diagnosefuncties

  Diagnosedekking
  Alle regeleenheden
  Foutcodes uitlezen
  icon-yes-circle-fill
  Foutcodes wissen
  icon-yes-circle-fill
  Actieve test
  icon-yes-circle-fill
  Speciale functies
  icon-yes-circle-fill
  Live data
  icon-yes-circle-fill
  Freeze frame
  icon-yes-circle-fill
  I/M gereedheidstest
  icon-yes-circle-fill
  O2-sensor monitortest
  icon-yes-circle-fill
  EVAP-systeemtest
  icon-yes-circle-fill
  On-board monitor test
  icon-yes-circle-fill
  Voertuiginformatie uitlezen
  icon-yes-circle-fill

  Onderhoudsfuncties

  Onderhoudsinterval resetten (Service)
  icon-yes-circle-fill
  Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF)
  icon-yes-circle-fill
  Benzinepartikelfilter initialiseren (GPF)
  icon-yes-circle-fill
  Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR)
  icon-yes-circle-fill
  Injectoren initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  AdBlue-systeem initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Gasklephuis initialiseren (ETC)
  icon-yes-circle-fill
  Lucht/brandstof initialiseren (A/F)
  icon-yes-circle-fill
  Turbo initialiseren (VGT)
  icon-no-circle-fill
  Tranmissie initialiseren (CVT)
  icon-yes-circle-fill
  Koppeling initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Krukaspositiesensor initialiseren (TEC)
  icon-yes-circle-fill
  Elektronische parkeerrem (EPB)
  icon-yes-circle-fill
  ABS-pomp ontluchten (ABS)
  icon-yes-circle-fill
  Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)
  icon-yes-circle-fill
  Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS)
  icon-no-circle-fill
  Stuurhoeksensor initialiseren (SAS)
  icon-yes-circle-fill
  Luchtvering initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS)
  icon-yes-circle-fill
  Adaptieve koplamp initialiseren (AFS)
  icon-yes-circle-fill
  Startonderbreker initialiseren (IMMO)
  icon-yes-circle-fill
  Kilometertellerstand opvragen (ODO)
  icon-no-circle-fill
  Kilometertellerstand correctie (ODO)
  icon-yes-circle-fill
  Adaptive cruise control initialiseren (ACC)
  icon-yes-circle-fill
  Motorregeleenheid resetten (ECU)
  icon-no-circle-fill
  Beenruimtemodule resetten (FRM)
  icon-no-circle-fill
  Stoelbezettingssensor initialiseren (SRS)
  icon-yes-circle-fill
  Crash-data resetten (SRS)
  icon-yes-circle-fill
  Poortmodule initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Airco initialiseren (A/C)
  icon-yes-circle-fill
  Hoge voltage systeem (HV)
  icon-yes-circle-fill
  Snelheidlimiet initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Bandenmaat initaliseren
  icon-yes-circle-fill
  Systeemtaal initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Transportmodus initaliseren
  icon-yes-circle-fill
  Start/stop initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Regen/lichtsensor initialiseren
  icon-no-circle-fill
  Deurraam/panoramaraam initialiseren
  icon-yes-circle-fill
  Elektronische waterpomp starten
  icon-yes-circle-fill
  Powerbalans
  icon-yes-circle-fill

  TPMS functies

  TPMS-sensordiagnose
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID handmatig aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID automatisch aanmaken
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door activering
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor-ID kopiëren door OBD
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor opnieuw aanleren
  icon-no-circle-fill
  TPMS-sensor programmeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill
  Bandenspanning, temperatuur en batterijpercentage uitlezen
  icon-no-circle-fill

  Sleutel/EEPROM functies

  Sleuteltransponder lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  EEPROM-chip lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  Regeleenheid lezen/klonen
  icon-no-circle-fill
  Sleutelfrequentie detectie (RKE & RF)
  icon-no-circle-fill
  Sleutelprogrammeerprocedurehandleiding
  icon-no-circle-fill

  Speciale functies

  Automatisch VIN-scan
  icon-yes-circle-fill
  Camera kenteken/VIN-scan
  icon-yes-circle-fill
  Voertuiggeschiedenis
  icon-yes-circle-fill
  Diagnosetopologieweergave
  icon-yes-circle-fill
  Geleide functies
  icon-yes-circle-fill
  Intelligente diagnose (TSB)
  icon-no-circle-fill
  Remote expert
  icon-yes-circle-fill
  Retrofitting
  icon-yes-circle-fill
  Verborgen functies
  icon-yes-circle-fill
  Online softwarecodering
  icon-yes-circle-fill
  Offline ECU-programmering
  icon-yes-circle-fill
  Online ECU-programmering
  icon-yes-circle-fill

  Speciale communicatieprotocollen

  Protocol D-DPU
  icon-yes-circle-fill
  Protocol J2534
  icon-yes-circle-fill
  Protocol RP1210
  icon-yes-circle-fill
  Protocol DoIP
  icon-yes-circle-fill
  Protocol CAN FD
  icon-yes-circle-fill

  Uitleesapparaat toevoegingen (Add-on)

  ADAS kalibratie (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Videoscope (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Accutester (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Oscilloscoop (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  TPMS programmeur (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Sensorbox (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Sleutelprogrammeur (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Vrachtwagenkit (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  Thermische printer (Add-on)
  icon-no-circle-fill
  Werkplaats handboek (Add-on)
  icon-yes-circle-fill
  FCA (Secure Gateway Access)
  icon-yes-circle-fill
  Renault (Secure Gateway Access)
  icon-no-circle-fill

  Printfuncties

  Printen van diagnoserapporten
  icon-yes-circle-fill
  Printen via WiFi/Bluetooth
  icon-yes-circle-fill
  Printen via USB-kabel
  icon-yes-circle-fill
  Werkplaatsinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantinformatie
  icon-yes-circle-fill
  Klantenbeheer
  icon-yes-circle-fill
  Pre-scan en post-scan
  icon-yes-circle-fill

  Updates

  Licentieplicht
  icon-no-circle-fill
  Gratis update termijn
  2 jaar
  Updatekosten (Jaarlijks)
  Update ophaalmethode
  In-app

  Reviews

  0 / 5Based on 0 reviews

  Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

  Schrijf je eigen review

  Recent bekeken

  Topdon Topdon Phoenix Max Auto Uitleesapparaat
  TopdonTopdon Phoenix Max Auto Uitleesapparaat
  Op voorraad

  Deliverytime

  €4.749,95 Incl. btw
  Toevoegen
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking